TalWaffe Koneistus kasvaa ja investoi

Nousiaislainen alihankintakonepaja TalWaffe Koneistus kasvaa voimakkaasti ja luo kasvulle edellytyksiä investoimalla konekantaansa. Tietokoneohjatuista sorveista puolet on nyt alle vuoden vanhoja Tongtaita.

TalWaffe on aloittanut toimintansa jo vuonna 2006 ase- ja konepajana Laitilassa. Yritysmuoto muutettiin osakeyhtiöksi vuonna 2015. Toiminta on vakiintunut alihankintakoneistukseksi ja aseisiin liittyvät toiminnot ovat jääneet pois. Valinta on osoittautunut oikeaksi, sillä yrityksen talous on vakaalla pohjalla, kasvun ollessa vakaata ja voimakasta.
– Olemme keskittyneet kevyeen ja keskiraskaaseen koneistamiseen. Kappaleiden koko on alle puoli metriä suuntaansa, ja nyrkkisääntönä voi painon osalta sanoa, että niitä voi käsitellä ilman apuvälineitä, kuten nostureita tai trukkeja. Lastuavan työstön lisäksi teemme jonkin verran lisäpalveluna kokoonpanoa ja hitsausta.
– Tietokoneohjattuja työstökoneita meillä on yhteensä yhdeksän. Lisäksi on vielä pari manuaalikonetta ja muuta kalustoa. Töissä meillä on tällä hetkellä kolme henkeä, ja yksi on suorittamassa varusmiespalvelusta. Voikin siis sanoa, että koneita on varsin hyvin yhtä koneistajaa kohti. Jopa niin paljon, että eniten kapasiteettia rajoittaa tekijöiden määrä ja uusien löytäminen, kertoo TalWaffen toimitusjohtaja Isto Suni.

Lisätehoa uudella investoinnilla
Viimeisen vuoden aikana TalWaffe Koneistus on investoinut kahteen Tongtain CNC-sorviin. Viime keväänä konekantaan tuli TD-2000y-mallinen, pyörivillä työkaluilla varustettu sorvi ja tammikuussa halliin nostettiin upouusi TCS-2000.
– Kun ostimme ensimmäisen Tongtain, vertailimme useampaa tarjousta. Ensin tutkimme, missä ominaisuudet olivat meille riittävällä tasolla ja pudotimme meille huonommin sopivat pois. Sitten katsoimme hinnan mukaan, mikä tarjoaa parhaan vastineen rahalle. Tongtai ohitti vertailussa meillä jo ennestään olevan konemerkin, varsinkin kun saimme samassa hyvän rahoitustarjouksen.
– Toisen osalta valinta oli jo helpompi, koska halusimme hyvien kokemusten pohjalta toisen, hieman yksinkertaisemman sorvin, jota on mahdollisimman helppo käyttää yhdessä edellisen kanssa. Silloin oli luontevinta päätyä samaan merkkiin, kun tarjousehdot olivat meille sopivat ja asiat sujuivat ilman kitkaa, Suni valottaa.
– Käyttöönotto meni hyvin, ja töihin tuli alle viikon katkos. Vanha kone nostettiin lauantaina pois. Uusi kone nostettiin maanantaina sisälle ja asennettiin tiistaina. Keskiviikkona oli koulutus ja käyttöönotto. Torstaina sorvi oli jo täydessä tuotantokäytössä. Hyvällä ennakkovalmistelulla ongelmilta vältyttiin ja muitakaan yllätyksiä ei tullut, kuvailee TalWaffen tuotantopäällikkö Jari Hietanen.

Toimitus avaimet käteen -mallilla
Myyjänkin kannalta toimitus oli suoraviivainen ja selkeä malliesimerkki avaimet käteen -toimituksesta.
– Kaupoista sopiminen oli helppoa, kun meillä oli hyvä keskinäinen luottamus jo edellisen toimituksen pohjalta. Kun kaupat oli tehty, tilattiin kone Tongtain Euroopan varastolle Hollantiin odottamaan toimitusta. Itse käyttöönotto meni sujuvasti ja ilman mutkia asennuksesta testauksen ja perehdytyksen kautta luovutukseen, toteaa maahantuoja JR-Machinesin Juri Virkki.
– Nyt keskitymme tukemaan TalWaffea koneen tehokkaassa tuotantokäytössä tarpeen mukaan. Takuuta on vielä jäljellä reilusti, ja siihen liittyvien velvoitteiden lisäksi autamme muutenkin toisaalta ennakoimaan ja vähentämään seisokkeja sekä toisaalta myös annamme omaa osaamistamme käyttöön, että itse työstö saadaan mahdollisimman tehokkaaksi.

Katse tulevaisuuteen ja lisää mahdollisuuksia kasvuun
Tällä hetkellä TalWaffen kasvu ei jää kiinni ainakaan konekannasta, vaan haasteet ovat muualla, ja niiden kimpussa ollaan jatkuvasti.
– Meillä on tällä hetkellä siinä mielessä hyvä tilanne, että kysyntä on erittäin hyvää ja asiakaspohja on laaja. Panostamme jatkossakin erityisesti nopeisiin toimituksiin ja joustavuuteen. Sen avulla olemme saaneet tyytyväisiä ja uskollisia asiakkaita. Luvut ovat erittäin hyvät ja luottoluokittajilta olemme saaneet hyvät arviot, päättää Suni.

 

INFO

JR-Machines Oy
Juri Virkki
toimitusjohtaja
puh. 040 572 6614
juri.virkki@jr-machines.fi
www.jr-machines.fi

TalWaffe Koneistus Oy
Isto Suni
toimitusjohtaja
puh. 041 457 8388,
isto.suni@twk.fi
www.twk.fi