Aberlink Fulcrum – vuoden 2023 uutuus mittauksessa

Ensimmäisen uraauurtavan koordinaattimittauskoneen lanseerauksesta lähtien Aberlink on ansainnut maailmanlaajuisen maineen edullisten koordinaatti­mittakoneiden (CMM) ja optisten mittaus­järjestelmien valmistajana – yritys on kansainvälisesti tunnustettu laadusta, tarkkuudesta, kestävyydestä, nopeudesta ja helppoudesta käyttää. Uusi Fulcrum on luotu korvaamaan työntömitat ja mikrometrit konepajoissa.

Aberlink

Vuonna 1993 perustetulla Aberlinkillä on vaikuttava historiallinen ennätys innovaatioihin perustuvasta kasvusta. Innovatiivinen kasvu on ollut taustana kaikessa patenttisuojatussa tuotekehityksessä viimeisten 30 vuoden aikana, ja tunnuslause ”Innova­tive Metrology” on kiinteästi yrityksen filosofian ytimessä.
Aberlink on tunnettu erinomaisesta ohjelmistostaan ja omasta vaikuttavasta hienoteknisestä valmistuksesta, jossa tehdään itse kaikki tärkeimmät komponentit CNC-mittakoneisiin. Heillä on varsin pitkä kokemus lineaarimoottoreiden valmistuksesta ja niiden käytöstä koordinaattimittakoneissa.

Aberlinkin uusi Fulcrum-koordinaattimittakone.

Fulcrum CMM

Fulcrum on erilainen vallankumouksellinen manuaalinen CMM – se on oikeastaan sekoitus nivelvarsikonetta ja perinteistä mittakonetta. Sen kompakti ja kannettava rakenne mahdollistaa sen käytön siellä, missä sitä tarvitaan eniten, eli konepajassa asiakkaan CNC-työstökoneiden vieressä.
Fulcrum on suunniteltu optimoimaan asiakkaan osien tarkastus niiden irrotessa CNC-jyrsintä-/sorvauskoneesta jokaisen koneistuksen jälkeen, jolloin korjaukset palautetaan koneistusprosessiin mahdollisimman pian ennen lopputarkastusta. Mittausvalmiina Fulcrum pystyy tunnistamaan tuotantolinjan ytimessä olevat ongelmat säästäen aikaa ja rahaa.
Fulcrum toimitetaan sisäänrakennetun tietokoneen ja tehokkaan Aberlink Mk4 -ohjelmiston kanssa. Aberlink tarjoaa ohjelmistolleen elinikäiset päivitykset kustannus­vapaasti.
Fulcrum on perinteisiin koneisiin verrattuna helpoin koordinaattimittakone oppia ja käyttää. Fulcrumin oppimisaika tehokkaasen käyttöön on vain 15 minuuttia – jokainen koneistaja pystytään opettamaan käyttämään sitä.


Fulcrum on yhdistelmä koordinaatti- ja nivelvarsimittakonetta

Fulcrum on pöytäkone ja käsikäyttöinen, se on käytöltään perinteisen nivelvarsikoneen tyyppinen, mutta tarkkuudeltaan CMM-luokkaa. Fulcrumin yksi merkittävimmistä ominaisuuksista on automaattinen piirteen tunnistus, raportointi ja mitoitus.
Magneettisten pehmeiden ikonien avulla voi vaihtaa nopeasti toimintojen välillä ilman hiirtä, jonka johdosta eri piirteiden mittaaminen onnistuu todella nopeasti ja vaivattomasti. Ikonit voidaan sijoittaa minne tahansa mittauspinnalla.

Fulcrum – työntömitan ja mikrometrin korvaaja

Fulcrumin erinomaisesta sijoittelumahdollisuudesta tuotantotilassa ja sen tarkkuuden ansiosta sillä voidaan korvata työntömitta ja mikrometri. Fulcrumin mittaustulos ei ole riippuvainen käyttäjän mittauskokemuksesta mikrometrin tai työntömitan käytössä.
Fulcrum sopii erinomaisesti jokapäiväiseen laaduntarkkailuun. Fulcrumin tarkkuus on alle 5 mikronia missä tahansa mittaus­alueella.
Fulcrum on näytillä Rensi Finland Oy:llä ja sitä on mahdollista demota asiakkaan omille kappaleille.
Fulcrumin avulla vältät susisarjat mittaamalla heti ensimmäiset tuotantokappaleet ja toleranssit tarkasti, helposti ja nopeasti.

Fulcrum-mittauspiirteiden yksin­kertainen ja nopea valinta ikonien avulla.

Rensi Finland Oy
Jere Lehtinen
jere.lehtinen@rensi.fi
www.rensi.fi