Aurea Steelille Pemamek-jauhekaarihitsaustorni

Aurea Steel on vahvistanut hitsauskapasiteettiaan merkittävästi Pemamekin toimittamalla jauhekaarihitsaustornilla.


Kankaanpäässä sijaitsevan konepajan juuret ulottuvat aina 1960-luvulle, mihin perustuu yrityksen vahva ja laaja-alainen osaaminen. Vuodesta 2019 asti yritys on toiminut Aurea Steel Oy:n nimellä. Aurea Steel Oy Ab ja Pöytyän Koneistuspalvelu Oy (PKP Machi­ning) muodostavat yhdessä kilpailukykyisen konepajaryhmän, Aurea Groupin. Yh­tiöillä on vahva omistus-, asiakkuus- sekä tuotantosynergia. Fokus tekemisessä on hitsaavaan ja koneistavaan konepajavalmistukseen sekä kokoonpanovalmistukseen.
Aurea Groupilla on yhteinen tapa toimia, ”tehdään kerralla oikein” -kulttuuri, yhteiset arvot sekä yhteinen tapa johtaa tuotantoa.


Järeätkin kokonaisuudet avaimet käteen -toimituksina

Aurea Steelin palvelut käsittävät osavalmistuksen, levy- ja hitsaustyön, lämpökäsittelyn ja NDT:n, koneistus ja komponenttien valmistuksen, pintakäsittelyn sekä kokoonpanon – kokonaisuudet avaimet käteen -toimituksina.
Tuotantotilojen koko on massiiviset 13 500 m2 ja niin ikään nostokapasiteetti on kovaa luokkaa 100 tonnia ja tuotannossa pystytään käsittelemään jopa 120 tonnia painavia tuotteita.

Aurea Steelin asiakkaat edustavat tyypillisesti meri-, offshore-, energia-, kaivos-, metsä-, paperi- ja sellu-, kuljetus- sekä puolustussektoria. Useat asiakkaista toimii Pohjoismaissa ja laajemmin kansainvälisellä markkinalla.

Liikevaihtoa Aurea Steelin toiminnasta muodostui vuonna 2021 5,1 miljoonaa euroa, mikä saavutettiin vajaan 20 työntekijän voimin.
– Henkilökunnan vankka osaaminen on ratkaisukeskeisyytemme takeena. Keskitymme laatuun, toimitusvarmuuteen ja kehitämme prosessejamme sekä kilpailukykyämme yhdessä asiakkaittemme kanssa, kertoo johtaja Tomi Nyroos.

Tehtaanjohtaja Tomi Nyroosin mukaan Pemamek-jauhekaarihitsaustorni vahvistaa yleisesti Aurea Steelin kapasiteettia, erityisesti 40–50 mm ja sitä vahvempien teräsrakenteiden hitsausprosesseissa. Paksut pyörähdyssymmetriset teräsrakenteet ovat uudelle Pemamekille ihanteellisia konstruktioita.


Pemamekilta järeää hitsauskapasiteettia

Viime toukokuussa Aurea Steel vahvisti järeää hitsauskapasiteettiaan jauhekaarihitsaustornilla. Tässä Pemamekin toimittamassa kokonaisuudessa on kaksi 1000 A -hitsausvirtalähdettä. – Kahden tehokkaan Lincoln-hitsausvirtalähteen ansiosta voimme toteuttaa tällä myös tandemhitsausta, kertoo tehtaanjohtaja Tomi Nyroos.

Uuden jauhekaarihitsaustornin hankinnalle Nyroos nostaa ylös kaksi pääsyytä:
– Ensinnäkin kalustoa pitää uusia korvaus­investoinneilla. Toisekseen uusi jauhekaarihitsaustorni mahdollistaa tehokkaamman hitsausprosessin tandemhitsauksella eli kahdella hitsauslangalla yhdessä operoiden.
– Laitteiston toimitus onnistui Pemamekin toimesta hyvin. Koko prosessi tilauksesta toimitukseen kesti viisi kuukautta.

Aurea Steelin jauhekaarihitsaustornin hankintaprosessissa oli Nyroosin mukaan alkuvaiheessa useampikin vaihtoehto, mutta lopulta vaakakuppi kääntyi selkeästi Pemamekin tarjoamalle kokonaisuudelle.
– Paikallisuus ja kilpailukyky teknisissä ratkaisuissa vakuuttivat sekä luotto siihen, että huolto- ja ylläpitotoiminnot sujuvat, perustelee Nyroos Pemamek-valintaa ja jatkaa:
– Lisäksi meillä on hyviä kokemuksia Pemamek-kappaleenkäsittelylaitteista, mikä luonnollisesti kasvattaa luottamusta toimittajaan.

Teknisistä ratkaisuista Nyroos nostaa esiin LSO-tekniikan (Long Stick Out), jossa vapaalangan pituus on normaalia pidempi lisäten hitsaustuottoa.
– Pemamek-jauhekaarihitsaustorni vahvistaa yleisesti kapasiteettiamme, erityisesti 40–50 mm ja sitä vahvempien teräsrakenteiden hitsausprosesseissa. Paksut pyörähdyssymmetriset teräsrakenteet ovat uudelle Pemamekille ihanteellisia konstruktioita, sanoo Nyroos.
– Pemamekin uuden tekniikan ansiosta toimintamme tehostuu kuten myös toimitusvarmuus ja toimitusten laatuvarmuus paranee, kiteyttää Nyroos investoinnin hyödyt.
– Pyrimme kokonaikaisesti vahvistamaan tuotantolaitteidemme fasiliteetteja pysyäksemme kilpailukykyisenä, päättää Nyroos.

Aurea Steel Oy Ab
Tomi Nyroos
tehtaanjohtaja
puh. 040 721 0124
www.aureagroup.fi