”Esittelyssä Plus” Prima Powerin uusi Laser Genius+ vie laserleikkauksen uudelle aikakaudelle

Prima Powerin 2D-laserleikkauskoneiden mallisto kasvoi uudella tuotteella, joka on suunniteltu ja kehitetty vastaamaan jatkuvasti vaativampien markkinoiden tarpeisiin. ­Uutuuskoneen nopeus, luotettavuus ja tarkkuus ovat aivan uudella tasolla, ja siksi kone ­onkin: Laser Genius+.


Italiassa suunniteltu ja valmistettu uusi Laser Genius+ 2D-kuitulaserkone on kehitetty Prima Powerin yli 40 vuoden kokemuksella. Koneen suunnittelussa panostettiin käytännönläheisyyteen, jolla pyrittiin vastaamaan markkinoiden todellisiin odotuksiin. Tämä edellytti suunniteltavalta koneelta parempaa suorituskykyä, tehokkuutta, laatua, helppokäyttöisyyttä, automaatiota ja älykkyyttä.

Laser Genius+ on yksi markkinoiden nopeimmista ja tuottavimmista koneista, jonka liikeradan nopeus on 180 m/min. Ja mikä tärkeintä, kone on suunniteltu hyödyntämään lasertehoa mahdollisemman tehokkaasti.
Laser Genius+ -sarjan koneesta on saatavilla koot 1530, 2040 ja 2060, ja koneen kuitulaserteho voidaan valita 2 kW:n ja 15 kW:n väliltä. Kone on suunniteltu niin, että laserprosessia voidaan hallita täydellisesti ja saavutetaan suurin mahdollinen luotettavuus ja laatutaso kaikilla käytettävissä olevilla tehoilla. Suuren tehon hyödyntämiseen tarvitaan nopea, jäykkä ja kevyt kone. Autoissakaan hevosvoimat eivät yksin riitä parhaan suorituskyvyn takaamiseksi, vaan jousitus, jäykkä runko ja keveys ovat kaikki tärkeässä roolissa. Sama pätee laserkoneisiin. Sykliaikojen lyhentämiseksi on tärkeää saavuttaa hyvä tasapaino rungon jäykkyyden ja liikkuvien massojen välillä. Juuri näiden ominaisuuksien ansiosta Laser Genius+ pystyy jatkuvasti hyödyntämään kaiken mahdollisen tehon.

Uusi laserpää on suunniteltu tehokkaasti hallitsemaan paksujen metallilevyjen sulattamiseen vaadittavaa lämpöä ja pysymään silti kylmänä ja puhtaana. Tämä onnistuu leikkausta reaaliaikaisesti valvovien antureiden sekä hermeettisesti eristetyn optiikan, yksinkertaistetun mekaniikan ja tehokkaan kaasunpoistojärjestelmän ansiosta.

Toinen tärkeä lisäetu on koneen ainutlaatuinen rakenne, jossa yhdistyvät erinomainen ergonomia ja helppokäyttöisyys sekä tilan käyttö parhaalla mahdollisella tavalla.
Käytettävyys on aina ollut tärkeä osa Prima Power -koneita, ja Laser Genius+ -koneessa se korostu entisestään. Koneessa on suuret liukuovet, jotka voidaan asentaa koneen oikealle tai vasemmalle puolelle tai jopa molemmille puolille parhaan ergonomian takaamiseksi.

Kone on kooltaan yksi markkinoiden pienimmistä, ja siinä on yksinkertainen rakenne, jossa kaikki testatut toiminnot yhdistetään yhteen erilliseen, koneen työskentelyalueesta erotettuun moduuliin. Tämä tekee koneesta erittäin kompaktin ja äärimmäisen nopeasti asennettavan. Kone on asennettu ja toiminnassa jo muutamassa päivässä ja koulutuksen jälkeen voidaan aloittaa tuotanto. Symmetrisen ja käännettävän rakenteen ansiosta kone voidaan sijoittaa tuotannossa mihin tahansa ilman että logistiikka ja koneen käyttö hankaloituu.

Kompaktista rakenteestaan huolimatta Laser Genius+ -koneella on suurin työalue verrattuna muihin markkinoilla oleviin 2D-koneisiin (X-, Y- ja Z-akselit: 1530-mallissa 3150 x 1600 x 150 mm ja 2040-mallissa
4320 x 2200 x 150 mm).

Uusi Prima Power -kuitulaserpää on suunniteltu leikkaamaan korkealaatuisia kappaleita kaikilla soveltuvilla materiaaleilla ja paksuuksilla lasertehon ollessa jopa 15 kW.
Leikkuupään mukautuva optiikka säätää sädettä automaattisesti, mikä takaa tarkan, nopean leikkauksen. Leikkuupäässä on yksi kohdistava linssi, joka soveltuu kaikkiin tuotantotarpeisiin. Lisäksi käytössä on SIPS (Side Impact Protection System), nopea kohdistusjärjestelmä (OPC) ja tarkistamista nopeuttava suojalasipidin.
Laser Genius+ -koneen valvontajärjestelmät tarkkailevat koko prosessia. Esimerkiksi LISA (Light Intensity System Analyzer) varmistaa parametrien oikean toiminnan reaaliaikaisesti, ja Check Optics puolestaan ilmoittaa suojalasin huoltotarpeesta näin minimoiden käyttökatkokset.

Koneeseen on saatavilla myös Tech ­Suites, joka lyhentää sykliaikoja ja takaa samalla erinomaisen leikkuulaadun hallinnoimalla laserpään liikkeitä ja lävistys- ja leikkausparametrejä. Uudessa automaattisessa suuttimen vaihtajassa on 20 suutinta, joten asiakas saa aina käyttöönsä sopivimman suuttimen.


Laser Genius+ 1530 ja 2040 -koneissa on innovatiivinen käännettävä rakenne.


Ohjelmistoilla lisää tehokkuutta ja seurattavuutta

Laser Genius+ on Prima Powerin kaikkien aikojen älykkäin ja monipuolisimmat liitäntämahdollisuudet tarjoava laserleikkauskone. Siinä on uudenlaiset laserpään anturit ja tekoälyalgoritmit, jotka mahdollistavat edistykselliset valvonta- ja prosessinohjaustoiminnot.

Kone voidaan integroida muihin yrityksesi järjestelmiin ja hallintaohjelmistoihin, mikä maksimoi tehokkuuden ja tuottavuuden. Ohjelmisto hallitsee kaikkia vaiheita: tuotantotilausten tuominen omasta järjestelmästä, automaattinen ohjelmointi Prima Power CAM -ohjelmien avulla, tuotannonsuunnittelu ja suoraan koneelle ladattavien työlistojen luominen sekä tuotantoon liittyvien konetietojen (tuotettujen kappaleiden ja käytettyjen materiaalien erittelyt) ja suorituskykyyn liittyvien tietojen (koneen tilat, hälytykset, käsittelyajat) kerääminen. Näin asiakkaalla on käytettävissään kaikki tarvittavat tiedot tuotannon hallintajärjestelmiä varten, ja samalla varmistetaan Teollisuus 4.0 -vaatimustenmukaisuus.

Prima Power on aina ollut lähellä asiakkaita tuotteen koko elinkaaren ajan, ja siksi ratkaisut on kehitetty perustuen esineiden internetin käsitteeseen SAAS- (Soft­ware as A Service) näkökulmasta. Tämä ratkaisu on kehitetty valvontaa ja edistyksellistä vianmääritystä varten. Se perustuu Laser ­Genius+:sta kerättyyn suureen määrään koneen käyttötietoja. Kaikki kerätyt tiedot lähetetään tietoturvalliseen, sertifioituun pilvipalveluun. Remote Care -verkkosovelluksen ansiosta asiantuntijat Prima Power ­Service -keskuksissa voivat etänä tarkastaa koneen toiminnan ja antaa ohjeita tuotannon parantamiseksi ja ongelmien ratkaise­miseksi.

Laser Genius+:ssa on uusi käyttöpaneeli, jossa on kaksi 24 tuuman HD-näyttöä ja yksinkertaisempi käyttöliittymä. Käytön helpottamiseksi koneen käyttöpaneeli näyttää reaaliaikaisia tietoja, kuten energiankulutuksen ja käsiteltyjen materiaalien tietoja, mikä on hyödyllistä käyttäjille ja tuotannosta vastaaville henkilöille.
Koneessa on myös kolme uutta ohjelmistomoduulia: Optia digitalisoi hukkapalojen muodot koneen kameran avulla, mikä vähentää jatkossa tällaista jätettä. Wizard on yksinkertaistettu CAM, jonka avulla voi luoda uusia nestejä ja prosesseja tai säätää vanhoja. Sillä voi esimerkiksi liikuttaa, kiertää ja poistaa kappaleita. 2D Editor on graafinen editori, jolla operaattori voi muokata teknologiaa (manuaalinen ja automaattinen leikkaus, sisäänmeno ja mikrokiinnikkeet).


Laser Genius+, johon on liitetty Compact Server -automaatio.

Monta mahdollisuutta automaatioon

Laser Genius+ on suunniteltu jatkuvaan, ympärivuorokautiseen tuotantoon. Siinä on vakiona automaattinen, täysin sähkötoiminen paletinvaihtaja, jonka sykliaika on jopa 30 % aiempia versioita nopeampi. Suurempi dynaaminen teho ja tehokkaiden kuitulaserien hyödyntäminen tekee ­Laser ­Genius+:sta erinomaisen vaihtoehdon monenlaisiin automaatioratkaisuihin, jotka kattavat kaikki tuotantotarpeet, myös valvomattomat. Kone voidaan helposti liittää ­Prima Powerin automaatiojärjestelmiin materiaalivirtojen ja työstettyjen kappaleiden kulun automatisoimiseksi (lastaaminen, purkaminen, poiminta, pinoaminen ja varastointi), mikä puolestaan lisää tuottavuutta entisestään. Automaatiomoduulit voidaan integroida myös myöhemmin tuotantomäärien kasvaessa.

Compact Server on markkinoiden kompaktein, kustannustehokkain ja helppokäyttöisin automaatio. Se soveltuu lyhyille valvomattomille tuotantojaksoille, kun tuotantotyyppiä ei tarvitse vaihtaa. Kolmannen paletin ansiosta asiakas voi lastata ja purkaa materiaalia sekä manuaaliselta asemalta että automaatioasemalta, mikä takaa tuotannon joustavuuden. Combo Tower Laser on saatavana 1- tai 2-lohkoisena, ja se on optimaalinen ratkaisu pieneen tai keskikokoiseen automatisoituun tuotantoon. Night Train on joustava tuotantojärjestelmä, joka automatisoi koko valmistusprosessin yhdessä vaiheessa ohjelmoinnista raportointiin. Se sopii erinomaisesti ympärivuorokautiseen tuotantoon.

Laser Genius+ sisältää Prima Power -koneiden kaikki parhaat elementit antamalla niille samalla viimeisen silauksen ja tuomalla ne entistäkin lähemmäksi asiakkaiden tarpeita. Se tarjoaa erinomaisen tuottavuuden, laadun ja tehokkuuden sekä takaa käyttäjälle mahdollisimman hyvän ergonomian ja helppokäyttöisyyden.