Jyrsintää suuremmalla syötöllä ja syvemmälle

Dormer Pramet on laajentanut valikoimaansa lukuisilla uusilla jyrsimillä ja jyrsinterillä erilaisiin käyttökohteisiin muottituotannossa ja yleiskoneistuksessa.

Uutuuksiin sisältyy mm. kaksipuoliset SNGX11-terät, jotka soveltuvat suursyöttöjyrsintään jopa 1.7 mm lastuamissyvyydellä.

Vahva lastuava pääsärmä varmistaa pitkän kestoiän ja suuren tuotantovarmuuden – erityisesti koneistettaessa upotuksien sisäpuolisia nurkkia. Kahdeksan lastuavan särmän ansiosta neliömäisten SNGX11-te­rien taloudellisuus on lastuavaa särmää kohti erittäin hyvä.

Monipuolisia SNGX11-teriä on saatavana kahdella eri geometrialla, jotka molemmat soveltuvat muotojyrsintään, nousuinterpolaatioon, rampilla ajoon, progressiiviseen pistoon ja tasojyrsintään. Geometria M on paras valinta teräksien koneistamiseen, mutta se soveltuu myös karkaistuihin teräksiin ja valurautoihin. Koneistaminen MM-geometrialla on edellistä pehmeämpää ja se on paras valinta ruostumattomiin teräksiin, pehmeisiin teräksiin ja superseoksiin.

SNGX11-terille kehitettiin uudet SSN11-jyrsimet, joita on saatavana halkaisija-alueella 32–125 mm, muottituotantoa varten valmistetaan välimittoja. Kaikissa jyrsimissä on erityiset jäähdytyskanavat, jotka parantavat tuotantovarmuutta ja vapaapituutta ja siksi jyrsinnän syvyys voi olla jopa 10xD.

Edellisten lisäksi Dormer Pramet on laajentanut ADMX07-jyrsinterävalikoi­maansa uudella F-geometrialla, joka soveltuu viimeistelyyn ja esiviimeistelyyn erityisesti värähtelyherkissä käyttökohteissa.

Uutuus asettuu nykyisten M-, FA- ja HF-geometrioitten ulkopuolelle ja se on paras valinta ruostumattomien teräksien ja niukkahiilisten teräksien kevyeen koneistukseen.

F-geometria on erittäin positiivinen ja hoonatuissa nousullisissa särmissä on kapea suojaviiste. Värähtelyt vähenevät merkittävästi, työstötapahtumasta tulee pehmeä ja hiljainen ja työstetyistä pinnoista tulee purseettomia.

F-geometria pienentää myös merkittävästi lastuamisvoimia, joka puolestaan vähentää energian kulutusta ja estää työstökarkenemisen, joka tarkoittaa pidempää kestoikää erityisesti austeniittisissa ruostumattomissa teräksissä.

ADMX on yleisterä 90° kulmajyrsintään, mutta soveltuu myös lukuisiin muihin käyttökohteisiin.

INFO

Lisätietoja kaikista uusista tuotteista saa Dormer Prametin asiakaspalvelusta, paikallisilta edustajilta ja kotisivuilta osoitteessa www.dormerpramet.com. Uusista tuotteista ja niiden käytöstä on tietoa myös kaikissa sosiaalisissa medioissa #EverydayProductivity.