Kokenut robottitoimittaja & automaatioalan yritys Ferob Oy

Ferob on Satakunnassa, Ulvilassa, sijaitseva teollisuusrobottien parissa toimiva, kasvava automaatioalan yritys – rautainen robottiosaaja. Yhtiön toiminta sai alkunsa vuonna 2011, jolloin sen perustajat Niko Moilanen ja Juha Karttunen lähtivät robottialalla yhdessä koettujen ja opittujen työvuosien jälkeen toteuttamaan luomaansa visiota laadukkaasta robotiikka-alan yrityksestä. Syntyi Ferob Oy, joka on tänä päivänä tunnettu nopeudesta, tarkkuudesta, luotettavuudesta, joustavuudesta ja kustannustehokkuudesta – ominaisuuksista, jotka ovat tyypillisiä myös teollisuusroboteille.

 

Kokonaisratkaisut yhdeltä robottitoimittajalta

Ferob toimittaa laadukkaat saksalaiset ­KUKA-teollisuusrobotit sekä suunnittelee ja valmistaa automaatiojärjestelmät ja robottiasemat käyttäen KUKA:n robotteja sekä oheislaitteita.

Yritys toimittaa teollisuusrobotit ja automaatiojärjestelmien kokonaistoimitukset vuosien kokemuksella ja vankalla ammattitaidolla. Vahvinta robottiosaamista ovat hitsaus-, kappaleenkäsittely- ja konepalvelusovellukset.

Oleellinen osa ydinliiketoimintaa ovat myös robottien jälkimarkkinointipalvelut.
– Toimittamiemme robottien huoltojen lisäksi huollamme, korjaamme ja ylläpidämme myös monien muiden toimittamia teollisuusrobotteja ja robottiasemia. Varaosapalvelumme tarjoaa alkuperäiset robottien varaosat ja kulutusosat. Tavoitteenamme on tarjota monipuolista ja kokonaisvaltaista robottien huoltopalvelua – kaikki robottien huoltopalvelut yhdeltä kumppanilta. Soitto yhteen paikkaan ja kaikki hoituu, kertoo Niko Moilanen.

 

Monipuolista ja kokonaisvaltaista robotiikan osaamista

Ferob Oy on virallinen KUKA System Partner ja robotti-integraattori Suomessa. Toiminta ei kuitenkaan rajoitu vain KUKA-robotteihin, vaan Ferob on monimerkkiosaaja. Yrityksestä löytyy erittäin vahva robottiosaaminen OTC Daihen ja Nachi-robottimerkeissä. Huoltopalveluiden ja käytettyjen robottien myynnin puolella merkkivalikoima käsittää myös Fanuc-, Motoman- ja ABB-robotit.

Yrityksen päällimmäisenä liiketoimintaideana on toteuttaa asiakkaidensa robotti-investoinnit mahdollisimman helposti ja kustannustehokkaasti sekä toisaalta mahdollistaa olemassa olevien robottien korkea käyttöaste sekä tuottava, laadukas ja tehokas tuotanto.

 

Lähtökohtana asiakkaan tarpeet

– Asiakkaamme ovat asettaneet meille tuotannon tehostamiseen ja tuotteen valmistukseen liittyviä ongelmia ja haasteita ratkaistavaksi. Vuosien saatossa olemmekin päässeet näyttämään ja käyttämään laaja-alaista automaatio-osaamistamme lukuisissa eri projekteissa laidasta laitaan, toteaa Moilanen.

Asiakaskunta koostuu pääasiassa teollisuuden PK-tuotantoyrityksistä. Valtaosa ­asiakkaista toimii hitsaavan metalli- ja konepajateollisuuden alalla tai suorittaa valmistusta ja kokoonpanoa teollisuudelle. Tämän lisäksi asiakkaita on muovi- ja pak­kaus­teollisuudessa.

– Asiakaskuntaan kuuluu myös erilaiset laite- ja konevalmistajat sekä teollisuuden kunnossapitoyritykset, jotka ovat ulkoistaneet robotiikan osaamisen tai osan huoltotoimista meidän hoidettavaksemme. Palvelemme asiakkaitamme ympäri Suomen ja meillä on myös asiakkaita Virossa ja muualla Euroopassa, Moilanen lisää.

 

Kokeneet robottiasiantuntijat palveluksessanne

Ferobin tavoitteena on luoda pitkäaikaisia ja luotettavia asiakassuhteita sekä kumppanuuksia eri yhteistyötahojen kanssa. Koulutetut ja kokeneet robotiikan asiantuntijat palvelevat asiakkaita robottiasioissa laidasta laitaan. – Olemme kokenut robottitoimittaja ja arvostettu automaatioalan yritys.

– Tervetuloa asiakkaaksemme. Autamme mielellämme kaikin mahdollisin tavoin robotteihin ja automatisointiin liittyvissä asioissa, päättää Moilanen.

 

INFO

Ferob Oy
Niko Moilanen
toimitusjohtaja
puh. 0400 786 367
niko.moilanen@ferob.fi
www.ferob.fi