Kuusikymppinen Purso laajensi Eurooppaan ja kehitti energiaa säästävän valaisinjärjestelmän

Nokian Siurossa 60 vuotta sitten toimintansa käynnistänyt, perhe­yrityksenä alumiinia jalostava Purso Oy on laajentunut juhlavuotensa aikana yrityskaupalla merkittäväksi, eurooppalaiseksi toimijaksi. Yhtiö on samalla kasvattanut energiaa säästävät valaisinjärjestelmät uudeksi liiketoiminnaksi perinteisen alumiinin pursotuksen rinnalle. 60-vuotistaivaltaan Purso juhlii henkilökuntansa, asiakkaidensa ja kumppaneidensa kanssa.

-Heti juhlavuotemme alussa tehdyn, hollantilaisen Nedal Aluminium BV-yhtiön oston jälkeen näiden kahden, perinteisen pursottajan integrointi on sujunut hyvin. Purson suomalaisille profiileille on nyt käsillä uusia, keskieurooppalaisia markkinoita samoin kuin Hollannin yksikkömme tuotteille markkinoita ja jatkojalostusta Suomen yksikössämme, tiivistää yrityskaupan vaikutuksia Purso Oy:n toimitusjohtaja Jussi Aro.
– Vajaan vuoden yhteiselon jälkeen näyttää siltä, että täydennämme toisiamme suunnitellun mukaisesti. Yhdessä olemme tuplanneet pursotuskapasiteettimme ja saamme synergiaetuja esimerkiksi myynnissä, Jussi Aro sanoo.

Valaisinjärjestelmille erinomainen vastaanotto
Innovatiivisesta toiminnasta perheyhtiö Pursossa kertoo se, että yhtiön oman henkilökunnan ideoimana syntyi vuonna 2011 alumiinin jäähdytysominaisuuksia hyödyntävät led-valaistusjärjestelmät.
– Muutamassa vuodessa alumiiniprofiiliin liitetyt valaisimet ovat kasvaneet merkittäväksi liiketoiminnaksi, pääkohteenamme kaupan ja teollisuuden tilat sekä uusimpana toimistot. Energiaa säästävillä ja toimintavarmoilla valaisimilla on Suomessa jo merkittävä markkinaosuus, Jussi Aro kertoo.
– Hollannin yrityskaupan myötä myös valaisinjärjestelmillä on paremmat mahdollisuudet päästä Keski-Euroopan markkinoille, Aro arvioi.

Purso on ponnistellut pienten, harvojen kasvuyritysten joukkoon
Juhlapuheessaan vuorineuvos, Purson hallituksen jäsen Kari Neilimo luokitteli Purson yhdeksi, nykyään varsin harvinaisista kasvuyrityksistä.
– Suomessa yritysten lapsikuolleisuus on korkea. Vuosittain uusia yrityksiä perustetaan 33 000–34 000, mutta samaan aikaan yrityksiä lopetetaan noin 25 000 eli yritysten nettolisäys vuosittain on vain noin 8 000 yritystä. Jäljelle jääneistä yrityksistä vuosien kuluessa 90 % jää pieniksi, 1–10 hengen yrityksiksi ja ainoastaan 700–800 yritystä jatkaa kehittymistään ja kasvamistaan.
– Suomalaisen yritystoiminnan ja yhteiskunnan menestymisen kannalta on äärimmäisen tärkeää, että keskisuurten, kasvuhaluisten ja -kasvukykyisten sekä kansainvälistymiseen pystyvien yritysten määrä kasvaa kansantaloudessamme, Neilimo painottaa.
– Purson kaltainen, kasvollinen perheyritysomistajuus tuo vahvan arvopohjan ja oman kulttuurin yrityksen toimintaa ohjaamaan. Uuden talouden maailmassa vahva yrityskulttuuri on monella tavalla koko yrityksen toimintaa entistä vahvemmin ohjaava ja yhteen sitova voima. Perheyrityksen vahvuus voi olla myös uuden talouden maailmassa, Kari Neilimo arvioi. ●

INFO

Purso Oy
toimitusjohtaja
Jussi Aro
puh. 040 411 4554
jussi.aro@purso.fi
www.purso.fi