Mansner Oy Hienomekaniikka
investoi huipputarkkaan ja -dynaamiseen GROB G150 5-akselivaakakeskukseen
27 paletin automaatiolla

Saksalainen työstökonejätti GROB järjesti perinteisen Open House -tapahtuman 3.–6.5. Euroopan suurimmassa työstökonetehtaassa Mindelheimissa, jossa työskentelee peräti n. 4 900 henkeä sekä tuotantopinta-alaa on n. 180 000 m².

Ainutlaatuiset 5-akselivaakakeskukset

Saksalaisen GROBin huippudynaaminen ja -tarkka 5-akselikonsepti perustuu ainutlaatuiseen vaakakarakonseptiin, jossa kara liikkuu Z-akselin suuntaisesti erittäin jämäkän koneen sisällä. Tämä mahdollistaa poikkeuksellisen lyhyiden ja pitkien työkalujen hyödyntämisen. Lisäksi koneiden pöytä kääntyy täysin ylösalaisin, mikä tarjoaa ylivoimaisen lastunpoiston.
 
Paljon automaatiota

GROBin Open House -tapahtumassa oli jälleen esittelyssä noin kaksikymmentä 5- ja 4-akselista vaakatyöstökeskusta, joista monet yhdistettyinä robotti- ja palettiautomaatioon. Mukana oli myös 50 kumppania esittelemässä mm. työkaluja, kiinnittimiä, ohjelmistoja, ym. Myös suomalaisia oli jälleen mukana tutustumassa uusimpiin teknologioihin ja tilaisuudessa solmittiin sopimus huipputarkan ja -dynaamisen GROB G150 5-akselivaakakeskuksen toimittamisesta Karkkilaan Mansner Oy Hienomekaniikalle. Kone on yhdistettynä 27 paletin (320 x 320 mm) GROB PSS-T300 -palettiautomaatioon miehittämättömän tuotannon mahdollistamiseksi. Myöhemmin tänä vuonna tullaan julkaisemaan myös toinen solmittu GROB-kauppa.

Vossi Group Oy
puh. 010 8200 502
www.vossi.fi/grob

Mansner Oy Hienomekaniikka investoi huipputarkkaan ja -dynaamiseen GROB G150 5-akselivaakakeskukseen PSS-T300-palettiautomaatiolla (27 palettia). Kuvassa vasemmalta Sami Mansner ja Teppo Vendelin Mansnerilta, Steven Niebler GROBilta sekä Vossi Groupin Marko Vossi.