MasterTig ja Flexlite palkittu Red Dot -tuotesuunnittelupalkinnolla

Kempin MasterTig-hitsauslaite ja Flexlite TX -hitsauspoltin on palkittu arvostetulla Red Dot -tuotesuunnittelupalkinnolla. Molemmat ratkaisut on kehitetty ja suunniteltu Suomessa, ja ne edustavat alansa parasta käyttökokemusta ja ergonomiaa.

MasterTig – kaikkea muuta kuin tavallinen
MasterTig nostaa hitsauslaadun, käytettävyyden ja energiatehokkuuden uudelle tasolle AC TIG ja DC TIG -hitsauksessa. Am­mattilaisille suunnitellun MasterTig-tuoteperheen modulaarisen muunneltavuuden ansiosta hitsaaja voi rakentaa omiin tarpeisiinsa sopivan kokonaisuuden, joka sisältää tarvittavat ohjauspaneelit, langattomat kaukosäätimet ja kuljetuskärryt.
Tyylikäs ja käytännöllinen MasterTig kestää arkipäivän hitsaustyössä tulevat kolhut. Sen kevyt ja kompakti rakenne on tehty kestävästä ruiskupuristetusta muovista, ja se sisältää erityisiä iskunvaimennusrakenteita.

Flexlite TX – sytyttää intohimon hitsaukseen
Flexlite TX -hitsauspolttimet tarjoavat huippuluokan teknisen suorituskyvyn, kulutusosien pitkän käyttöiän ja erinomaisen käyttömukavuuden. Materiaalina käytetty silikonikumi takaa pitävän otteen, ja innovatiivinen muotoilu vähentää ranteen kuormitusta, jolloin hitsaaja voi keskittyä täydellisen hitsin tekemiseen.
Flexlite TX -hitsauspolttimia on saatavana useita teholuokkia ja pituuksia varustettuna erilaisilla kauloilla sekä vesi- että kaasujäähdytystä vaativia hitsauskohteita varten. Erilaisten poltinkaukosäätimien avulla hitsausvirran säätö onnistuu konetyypistä riippumatta helposti ja tarkasti suoraan työkohteesta.

Keskiössä käyttäjäkokemus ja ergonomia
Kemppi kokoaa yhteen elektroniikan, mekaniikan, hitsauksen, teollisuus- ja palvelusuunnittelun sekä kaupallistamisen asiantuntijat voidakseen tuottaa eri toimialoille juuri sellaista lisäarvoa kuin siellä tarvitaan. Kemppi kehittää sekä yhdessä asiakkaiden kanssa että kansainvälisissä tutkimusprojekteissa ratkaisuja, jotka edistävät globaalia hitsaustoimintaa.
”Kempin historian alusta lähtien Kempin tuotteet on suunniteltu hitsaajien tarpeet huomioiden. Helppokäyttöisyys, käyttäjäystävällisyys ja käyttömukavuus ovat Kempin suunnittelijoiden työssä jatkuvasti läsnä. Tuotteiden ergonomia ja soveltuvuus käyttöympäristöön ovat suunnittelun lähtökohtia”, kertoo Kempin Design Manager Jari Kettunen.
”Hitsauslaitteissa toimiva ja innovatiivinen suunnittelu on paljon enemmän kuin vain tuotteen ulkonäkö. Laitteiden on oltava käytännöllisiä, toiminnallisia, ergonomisia, turvallisia, luotettavia ja kustannustehokkaita, ja samanaikaisesti esteettisesti silmää miellyttäviä. Tätä käyttäjälähtöistä suunnittelufilosofiaa Kempin suunnittelijat ja insinöörit ovat onnistuneesti toteuttaneet jokaisessa suunnitellussa tuotteessa yrityksen perustamisesta lähtien vuonna 1949”, jatkaa Kempin Chief Designer Omkar More.
Panostus muotoiluun on tuonut Kempille ensimmäisenä hitsausalan yrityksenä lukuisia kansainvälisiä muotoilupalkintoja. Vuonna 2006 MinarcMig Adaptive 180 voitti Red Dot -muotoilupalkinnon, ja vuonna 2009 FitWeld 300 -hitsauslaite ja Super­Snake GT02S -välisyöttölaite saivat Red Dot -kunniamaininnat. Kempact RA -tuoteperhe voitti vuonna 2012 kansainvälisen iF Design Award -muotoilupalkinnon. Tänä päivänä 10 % Kempin liikevaihdosta käytetään tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Käyttäjäkokemus on kaiken tuotekehityksen kulmakivi.

INFO

Jari Kettunen
Design Manager, Concept & UX Design
puh. +358 44 2899 562
jari.kettunen@kemppi.com
Omkar More
Chief Designer, Concepts and UX Design
puh. +358 44 2899 653
omkar.more@kemppi.com
MasterTig-tuotetiedot:
https://www.kemppi.com/fi-FI/tuotteet/family/mastertig/
Flexlite TX -tuotetiedot:
https://www.kemppi.com/fi-FI/tuotteet/family/flexlite-tx/
www.kemppi.fi