Matic-Sorvaukselle DMG MORI:lla lisäkapasiteettia

Automaattisorvaukseen erikoistunut Matic-Sorvaus Oy on lähtenyt uuden omistajansa ­Vesa Saaren komennossa voimakkaaseen kasvuun. Kasvaneeseen lisäkysyntään yritys vastaa uudella hankinnallaan DMG MORI CLX 350 CNC-sorvilla.

Matic-Sorvauksen juuret ulottuvat vuoteen 1984 ja nykyiselle paikalleen yritys muutti vuonna 1989. Eläkeiän lähestyessä Mauri Mattilan rakentamaa hienoa tarinaa saapui jatkamaan vuonna 2018 Vesa Saari (ins.), joka osti Matic-­Sorvauksen koko osakekannan. Saaren alaisuudessa yritykseen ovatkin puhaltaneet varsin suotuisat tuulet, eivätkä edes viime vuoden koronaheijastusvaikutukset muuttaneet Matic-Sorvauksen positiivista virettä. Vuoden 2018 jälkeen yritys on palkannut myös kolme uutta työntekijää.

Vesa Saarella on pitkä kokemus alihankintapuolelta aiemmasta historiastaan. Kokemusta miehelle on kertynyt niin ikään metallialan konemyynnistä. Tämä historia loi hyvät edellytykset uusiin haasteisiin alihankintakonepajan vetäjäksi.


Kaksikymmentä sorvia

Saaren aikakautena Matic-Sorvaus on onnistunut jatkamaan vuosikymmeniä kestäneitä asiakassuhteitaan, mutta myös uusia asiakkuuksia ja töitä on löytynyt. – Osaamisemme on fokusoitunut alusta alkaen automaattisorvaukseen. Tällä tiellä jatkamme edelleen. Meillä on vuositasolla 50–60 aktiivista asiakasta laajasti eri toimialoilta, pienistä yrityksistä aina kansainvälisiin toimijoihin. Pääpaino on tankosorvauksessa ja keskittyminen pelkästään automaattisorvaukseen on tehnyt meistä erittäin tehokkaan sillä sektorilla ja tehokas tekemisemme on huomioitu aina ulkomaita myöten, sillä kotimaan lisäksi olemme tehneet toimituksia mm. Ruotsiin, Viroon ja Romaniaan, sanoo toimitusjohtaja Vesa Saari.


Kaksikymmentä sorvia tehokkuuden takeena

Kaarinassa toimivan Matic-Sorvauksen tekemät sarjakoot vaihtelevat muutamista sadoista kymmeniin tuhansiin. Tehokas sarjatyöskentely taataan erittäin laajalla konearsenaalilla; käytössä on kaksikymmentä sorvia. Määrä on huikea, varsinkin peilattuna yrityksen seitsemään työntekijään. – Iso konemäärämme varmistaa kapasiteettimme riittävyyden myös isoissa sarjoissa ja nopeissa toimituksissa. Pidämme kilpailukykyämme yllä korkealla käyttöasteella ja koneet jauhavatkin tehokkaasti kahdessa vuorossa, valottaa Saari.

Koneistuksen lisäksi Matic-Sorvauksen palveluvalikoimaan kuuluu kokoonpannut tuotteet pintakäsiteltynä – aina asiakkaalle toimitettuina laatikkoihin pakattuihin hyllyvalmiiksi tuotteiksi saakka.


Lisäkapasiteettia DMG MORI:lla

Viimeisin vahvistus Matic-Sorvauksen kapasiteettia lisäämään on DMG MORI CLX 350 CNC-sorvi. – Uusi kone on aina uusi kone. DMG MORIn myötä saimme uutta nopeutta ja myös käyttö on parantunut. Uuden koneen ansiosta pystymme edelleen parantamaan toimitusvarmuuttamme ja etenkin isoihin sarjoihin saimme lisää nopeutta, kertoo Saari.

– Meillä on hyvät kokemukset DMG ­MORI -linjan koneista. Vuosia meillä työstäneet MORIt toimivat edelleen luotettavasti ja toistotarkasti. Tämä oli yksi syy, miksi valinta kallistui DMG MORIin tämän investoinnin osalta. Valintakriteereissä painoivat myös koneen kompakti koko yhdistettynä tukevuuteen, voimaan ja hyviin teknisiin ominaisuuksiin. Nämä ominaisuudet yhdistettynä vastakaraan, Y-akseliin sekä TOP Automazioni Fusion automaattiseen tangonsyöttölaitteeseen luovat meille paljon mahdollisuuksia.

DMG MORIn Matic-Sorvaus hankki DMG MORI Finance -leasingsopimuksella. – Alun perin kone oli tarkoitus ostaa normaalilla ostotavalla, mutta DMG:n tarjoama leasing-ratkaisu oli niin helppo ja joustava, että päädyimme tähän malliin, sanoo Saari.


Kehitystyö jatkuu

Saaren mukaan Matic-Sorvaus tulee jatkossakin keskittymään automaattisorvaukseen. – Teemme panostuksia jatkossa edelleen automatisoinnin hyödyntämiseen. Pieni porukka ja isot sarjat ovat kombo, jossa olemme vahvoja. Koneet käy ja niitä valvotaan, on toimintamallimme. Kun voimme nojata suursarjatuotantotöissä useampaan koneeseen, pystymme takaamaan nopeat ja varmat toimitukset. Ajatuksissa on myös tuotantopaletin laajentaminen keskuspuolen koneistuksiin.

INFO

Matic-Sorvaus Oy
Vesa Saari
toimitusjohtaja
puh. 050 574 9348
www.matic-sorvaus.fi

DMG MORI koneista:
Tomi Koskinen
aluemyyntipäällikkö
puh. 050 579 7805
fi.dmgmori.com