Messut avautuvat

Pitkän odotuksen jälkeen maailma palautuu taas normaalia kohti – toki nyt kohti uutta normaalia. Varmaankin pitkään on moni odotellut myös ammattimessujen palaamisesta. Merkittävä päänavaus tällä sektorilla tehdään 21.–23.9. Tampereella, kun perinteiset Alihankinta-messut ja AlihankintaHEAT avaavat ovensa. Alihankinta esittelee jälleen, jo 33 vuoden kokemuksella, metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia. Teemana Alihankinta 2021 -messuilla on Datasta bisnestä.

Myös kansainväliset messut tekevät paluun. Metallintyöstöön erikoistunut EMO Milano 2021 järjestetään 4.–9.10. Italiassa, Milanossa. EMO on perinteisesti esitellyt huikean läpileikkauksen alan tarjonnasta. Nähtäväksi jää, minkälaisen kattauksen tämä joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma saa tässä koronan muuttaneessa maailmassa esiteltäväkseen.

Vaikea on myös ennalta arvioida, miten korona tulee näkymään messujen kävijämäärissä. Uskon vakaasti, että tapahtumajärjestäjät ovat huolellisesti valmistautuneet tässä poikkeustilassa järjestämään tapahtumia taatakseen turvallisen tapahtumakokemuksen niin messukävijöille kuin näytteilleasettajillekin.

Turvallista syksyä
Petri Kuhlman, päätoimittaja