Seco JS754 -varsijyrsimet tarjoavat moni­puolisuutta ja tehoa kovien materiaalien jyrsintään

Seco JS754 -varsijyrsimet selättävät pitkien ulottumien haastavat ja vaihtelevat työstöolosuhteet. Lyhyen ulottuman ansiosta tapit maksimoivat työstötehon ja pidentävät työkalun käyttöikää 20–40 %. Nelileikkuinen varsijyrsin on suunniteltu sorveihin sekä jyrsin- ja monitoimikoneisiin. Jyrsimessä käytetään ensiluokkaista JS754-lastuamisgeometriaa ja ainutlaatuista HXT-pinnoitetta työstötehokkuuden varmistamiseksi. Seco JS754 -sarja on suunniteltu erityisesti haastaviin sovelluksiin, joissa työstetään ISO M- (ruostumaton teräs) ja S-materiaaleja (lämmönkestävät superseokset ja titaani). Lyhyemmän pituutensa ansiosta JS754-tapit ovat kestävämpiä ja aiheuttavat vähemmän värinää. Näin työstö on vakaampaa käytettäessä pää- tai vastakaraa sekä jyrsintää.


Ihanteellinen pieniin työstötiloihin

Monissa CNC-jyrsikoneissa, sorveissa sekä -monitoimikoneissa työstöalan koko on rajallinen, joten pidempien varsijyrsimien käyttö ei ole mahdollista. JS754-jyrsintappisarjan lyhyt ulkonema vie vähemmän tilaa näissä koneissa vasta- tai kaksoiskaroja käytettäessä. Varsijyrsinsarja mahdollistaa vapaamman liikkeen työkappaleen ympärillä ja parantaa työkalun vakautta, kun työstötilaa on vähän. Näin konepajat voivat tehostaa jyrsinkoneiden ja sorvien sekä monitoimikoneiden toimintaa lyhyempien asetusaikojen ja osien paremman laadun ansiosta.

JS754-varsijyrsimet on saatavana nurkkaviisteellä tai -pyöristyksellä 3–16 mm:n halkaisijalla lieriö- ja Weldon-liitännällä.
”Kaikilla toimialoilla ja erityisesti yleiskoneistuksessa ja ilmailualalla laajojen valikoimien ja pienten volyymien tuotanto edellyttää yhä enemmän automaatiota ja tehokkuutta, jotka saavutetaan yleensä käyttämällä sorveja sekä jyrsin- että monitoimikoneita”, SECO Toolsin Rob Mulders toteaa. ”JS754-jyrsintappisarja tarjoaa merkittävää joustoa osavalmistukseen monitoimikoneilla yhtä ja samaa asetusta käyttämällä”, Mulders sanoo.


Varsijyrsimien hukan vähentäminen

Lyhyemmän leikkuupituutensa ansiosta JS754-varsijyrsimet mahdollistavat lastuavan työkalun koko lastuamispituuden hyödyntämisen. Tämä maksimoi lastuavan työkalun särmän käytön ja auttaa vähentämään kovametallihukkaa sekä parantaa tehokkuutta ja kestävyyttä. 

Lisätietoja Seco JS754-tappisarjan ominaisuuksista ja teknisistä tiedoista
saat paikalliselta Seco-jälleenmyyjältä tai osoitteesta
https://www.secotools.com/article/123679.