Sormenjäljet – laserleikkauksen kallein tekijä

-Jo vuosia on puhuttu laserleikkauksen yhteydessä miehittämättömästä ajosta ja myyty hienoja levynkäsittelyautomaatteja konetoimitusten ohessa. Leikkausnopeudet, koneiden pikaliike- ja kiihtyvyysarvot ja nopeat pöydänvaihtoajat ovat myös olleet joillekin isoja asioita. Kaikki tämä kehitys on ollut hienoa ja antanut uutta puhtia tuotekehitykseen ja kilpailuun sekä auttanut erityisesti koneiden myynnissä huomattavan paljon, sanoo Airwell Oy:n Antti Palomäki.

– Olisiko nyt aika ottaa todellinen kehitysaskel myös koneen ostaneella puolella? Askel, jolla aidosti nostetaan tuottavuutta ja lasketaan kappalekohtaisia kokonaiskustannuksia. Askel, jolla vähennetään radikaalisti leikkauksen jälkeistä tarvetta koskea osiin käsin tai jopa poistetaan se kokonaan!

Palomäen mukaan ASTES4 on ainoa todellinen lataus-, purku- ja lajitteluautomaa­tioratkaisu markkinoilla. – Se on vartavasten suunniteltu laserleikkauskoneympäristöön ja on täysin integroitavissa kaikkiin konemerkkeihin. ASTES4:n omistaa MITSUBISHI ELECTRIC, joten hartiat toteutuksen takana eivät lopu kesken missään tilanteessa ja tuotekehitys ja tuki on taattu. Vaikka Mitsubishi valmistaa ja markkinoi laserleikkauskoneita myös omalla tuotemerkillään, niin suurin osa ASTES4-toimituksista suuntautuu edelleen muiden valmistamiin koneisiin. Jos tavoitteesi on ajaa leikkauskonetta mahdollisimman tehokkaasti ja monessa vuorossa, saada koneesta oikeasti paljon irti ja tehdä se taloudellisesti, et laskemalla pysty ohittamaan ASTES4-ratkaisua. Mikään muu järjestelmä ei käsin koskematta lajittele kaikkia leikattuja osia haluamallasi tavalla valmiiksi haluamiisi yksiköihin, samalla luonnollisesti huolehtien uuden levyn latauksesta ja edellisen levykehyksen pois kuljettamisesta. Lisäksi pääset eroon turhista mikrokiinnikkeistä, jotka aiemmissa ratkaisuissa on tarvittu pitämään osat kiinni levykehyksessä käsittelyn puolinaisuuden vuoksi ja jotka hyvin usein on pitänyt hioa pois käsityönä, vakuuttaa Palomäki.

ASTES4 näyttää hyvin tekniseltä ja mekaanisesti monipuoliselta ison kokonsa myötä, mutta kuten niin monesti nykyään, laitteiston todellinen järki on ohjelmistossa. Yhtään teknisen toteutuksen korkeaa laatua väheksymättä, on ohjelmiston osuus tässäkin toteutuksessa merkittävä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että ohjelmiston käyttö tai sen käyttöönotto olisi vaikeaa ja vaativaa.
– Teemme kytkennät asiakkaan tuotannonohjausjärjestelmään (tieto osista: mitä, minne ja koska) ja leikkausohjelmistoon (tieto osista: missä ja miten) ja ASTES4 generoi tarvittavat tiedot laitteiston toimintaa varten. Integroinnin jälkeen ohjelman luonti tapahtuu oikeastaan vain neljä ohjelmistokohtaa kuittaamalla! Eli kaiken tämän lopputuloksena saat esimerkiksi 30 erilaista osaa, jotka ovat eri materiaaleja ja vahvuuksia, kukin eri kappalemäärinä ja juuri oikein lavoille aseteltuina seuraavaa työvaihetta varten. Tai vaikkapa osat lavalle haluamallasi tavalla pakattuina, välipahvitettuina, lava kokonaan muovitettuna ja osoitelappu päällä valmiina kuljetukseen, valaisee Palomäki.

– Ja välittömästi, kun osa on poimittu leikkauspöydältä ja laskettu paikoilleen, myös tuotannonohjausjärjestelmäsi on saanut siitä tiedon eli toimit ajantasaisessa maailmassa. Jos osan leikkaus on epäonnistunut ja sitä ei saada poimittua, päivittyy tilanne myös näiltä osin automaattisesti ja kyseisestä osasta tehdään uusi leikkaustilaus.

– ASTES4 on erittäin joustava kokoonpanoltaan ja yksi laitteisto voi hyvin monessa tapauksessa toimia vaikka kahden laserleikkauskoneen ”kombisolussa”. Esimerkkejä löytyy myös laser- ja plasmaleikkauskoneen yhdistelmäsoluista. Tällöin työkappaleet ovat yleensä raskaampia ja myös laitteiston käsittelykapasiteetti on isompi. Järjestelmä vaikuttaa hyvin usein myös ”piilokuluihin”, joita on joskus hankala huomata. Yksi erittäin merkittävä piilokulu, jonka vähenemisestä asiakkaamme ovat erityisesti olleet kiitollisia, on trukkiliikenne tehtaan sisällä. Oikea-aikaisuus ja pakkauslogistiikka ovat suuressa osassa tällaisissakin
asioissa, arvioi Palomäki.

– Toki toimitusten täydellisyys ja koneiden parantunut käyttöaste ovat niitä asioita, joista väkisinkin jää jälki tilinpäätöksen alimmalle riville, jatkaa Palomäki.

– Ei meidän kansakuntana vieläkään hävetä tarvitse, mutta ellemme nyt pysty reagoimaan laskevaan työvoiman saatavuuteen reilusti automaatiota lisäämällä, on tuo kuuluisa ”momentum” kyllä auttamattomasti menetetty ja kilpailukykymme tulee vääjäämättä laskemaan seuraavien vuosien aikana, jyrähtää Palomäki.

INFO

Airwell Oy
puh. 03 5175 250
www.airwell.fi