Suomen Terätuonnille uusi edustus

Suomen Terätuonti on tehnyt yhteistyösopimuksen italialaisen öljysumuimurivalmistaja Exomist:n kanssa. Suomen Terätuonti on myynyt pitkään italialaisen työvälinetoimittaja Linkin samankaltaisia laitteita. Halusimme löytää yhteistyökumppanin, joka on erikoistunut ainoastaan tälle sektorille.

Exomist on globaalissa vertailussa innovatiivinen toimija ja verraten nykyisiin markkinoilla oleviin vastaaviin tuotteisiin, tämä vaikuttaa astetta pidemmälle kehitetyltä. Hintataso on myös kokonaisuudessaan kilpailukykyinen, mikä on yksi olennainen seikka tuotteen tulevaisuuden näkymiä ajatellen. Yrityksemme filosofiaan kuuluu olennaisesti tuoda asiakkaillemme kokonaisuutena mahdollisimman kilpailukykyisiä ratkaisuja, joten tämän kaltainen hieman kehittyneempi ja järkevän hintainen tuote sopii portfolioomme erinomaisesti.

Standardi-imureita on tarjolla kokoluokassa 600–2000 m³/h ja lisäksi löytyy myös isompia laitteita useamman koneen järjestelmiin. Suodattimien vaihto on suunniteltu helpoksi – esisuodatin on ulosvedettävän kelkan päällä ja pääsuodatin yhden ruuvin takana koneen päällä. Lisäksi koneeseen on saatavilla HEPA-suodatin.

Suodattimien kätevä vaihto ja läpileikkaus koneesta.


Exomist:n ominaisuuksia, joita ei ole totuttu näkemään useimmissa vastaavissa tuotteissa, on jokaisen suodattimen erillinen kunnonvalvonta. Exomist:n standardi-imurissakin on erillinen valo jokaiselle suodattimelle, joista vihreä kertoo suodattimen olevan kunnossa, vilkkuva punainen opastaa tilaamaan varasuodattimet ja yhtäjaksoinen punainen valo vaihtamaan suodattimen. Tämä säästää kustannuksissa, koska tyypillisesti punainen valo kertoo koneen suodattimien olevan tukossa, jolloin saatetaan vaihtaa vain esisuodattimet pääsuodattimen ollessa jo hyvin tukkoinen tai sitten vaihdetaan turhaan kaikki. Suodattimilla on luonnostaan eri käyttöiät, ja siksi tämän kaltainen toiminto on käyttökustannuksien näkökulmasta hyödyllinen. Suodatettu ilmanpuhtaus on standardimittaustavan mukaan ilman HEPA-suodatinta <0,5mg/m³ ja <0,1mg/m³ HEPA-suodattimen kanssa.


Kehittyneemmässä Exomist HPM+HMI -mallissa on lisäksi muita käytännöllisiä toimintoja. Kyseiseen malliin on saatavissa kosketusnäyttö kolmen metrin johdolla, josta pystyy esimerkiksi säätämään imurin asetuksia imutarpeen mukaiseksi, näkemään jokaisen suodattimen tukkoisuuden prosentteina, ohjaamaan imuria manuaalisesti, automaattisesti tai M-koodeilla käyttäen viivettä sammutukseen sekä katsomaan koneen käyttötunnit. Kaikissa malleissa on asennus mahdollista suorittaa alapuolelta tai sivulta. Alaosa on lisäksi käännettävissä, mikä vähentää tarvetta tehdä mutkia putkiin.

Lisätietoja Exomist-imureista antaa Suomen Terätuonnin palvelualtis henkilöstö.

KIRJOITTAJA
Suomen Terätuonti Oy
Aki Mäki
aki.maki@stt.as
www.suomenteratuonti.fi

HPM+HMI-ohjauspaneeli.