Tehokkuutta terästen sorvaukseen uudella Kennametal KENGold -pinnoitusteknologialla

Terästen sorvaus on yksi suomalaisen konepajatyöskentelyn kivijalkoja ja samalla mukana lähes jokaisen koneistavan yrityksen päivittäisellä työlistalla. Samasta syystä on loogista, että työkaluvalmistajat suhtautuvat kehitystyöhön suurella intohimolla.

Koneistaville yrityksille kehitystyö näkyy toki kokonaisuuden tehostuessa positiivisesti suoraan kassassa, mutta vähintään yhtä merkitsevää on kehitys koneistajan tekemisen näkökulmasta. Koneistajan näkökulmasta hyvä sorvipala ei petä sorvarin luottamusta lohkeamalla kesken lastuamisen. Hyvä sorvipala murtaa lastun vaivattomasti kaikilla menetelmän vaatimilla työstöarvoilla materiaalista riippumatta.

Hyvällä sorvipalalla on vakuuttava särmän kestoaika ja myös kulumisen valvonta on vaivatonta. Hyvällä sorvipalalla myös vaadittavat pinnanlaadut saavutetaan ilman temppuilua. Hyvä sorvipala myös haastaa ominaisuuksillaan koneistajaa hyödyntämään kaiken osaamisensa ja myös työstökoneen tarjoamat resurssit. Hyvää sorvipalaa saa toimittajalta aina tarvittaessa nopeasti ja luotettavasti.

Kennametal on kohdistanut uuteen KENGold-teknologiaa hyödyntävään KCP25C-teräpalalaatuun kaiken nykyhetken osaamisensa suunnittelun ja valmistuksen saralla. Hertek Oy:n koko myyntitiimi puolestaan haluaa viestittää kaikille sorvareille, että heillä on nyt asiakkailleen hyvä sorvipala tarjolla.

Ottakaa Hertekin myyntiin yhteyttä, niin testataan uutuus tuotannossanne. Jos haluatte testata palaa itsenäisesti, Hertek suosittelee valitsemaan aloitukseen jo toimivaksi todetun MV-murtajan (medium versatile). Ohjelmasta löytyy kaikki yleisimmät negatiiviset ja positiiviset geometriat.

Yksityiskohtaisemmin selvitettynä KENGold tarkoittaa nelikerroksista pinnoitustekniikkaa. Teräpalan ytimen sitkeä rakenne yhdistyy kovaan ja kulutuskestävään teräsärmään. Suuri lämmönsietokyky mahdollistaa tehokkaat työstöarvot ja kultainen väri helpottaa särmän kulumisen seurantaa.

Teräpalan päälimmäinen, kova TiCN-kerros, suojaa siis särmää kulumiselta ja mahdollistaa tehokkaat leikkuuarvot. Toisen kerroksen nanotekninen ja väriltään musta Al2O3-kerros toimii tehokkaana lämpösulkuna. Kolmannen kerroksen tehtävänä on toimia liimana sitomassa sitkeä perusrakenne kulutusta kestäviin koviin ulommaisiin kerroksiin. Neljännen kerroksen tasainen TiCN-kiderakenne säilyttää lämpösulun ansiosta teräpalan erittäin luotettavan, sitkeän rakenteen ehkäisten ikäviä teräpalojen yllättäviä lohkeamisia.