Uudet pyörivät kovametalliviilat vaativiin käyttökohteisiin

Dormer Pramet on laajentanut valikoimaansa uusilla pyörivillä kovametalliviiloilla superseoksien koneistamiseen ja katkenneiden pulttien poiston valmisteluun.

Uudet raaka-ainekohtaiset työkalut on kehitetty kohtaamaan nikkeleistä ja seostetuista titaaneista valmistettujen komponenttien vaativimmat viimeistelytarpeet.

Superseoksiin kehitetyillä pyörivillä kovametalliviiloilla (malli AS) lastuaminen on erittäin tehokasta ja kuitenkin pehmeää ja helposti ohjattavaa. Työstön tuloksena saavutetaan johdonmukaisesti korkealuokkainen pinnan laatu. Uusi valikoima on ihanteellinen ratkaisu purseiden poistoon ja viisteiden työstöön esim. ilmailu- ja energia­teollisuuden kunnossapidon vaativissa käyttökohteissa.

Pyöriviä AS-kovametalliviiloja on saatavana yhdeksän erilaista terämuotoa, joilla päästään tehokkaasti haluttuun lopputulokseen suuren aineenpoistokyvyn ansiosta. AS-teriä on saatavana myös sarjapakkauksissa. Uusi sarja (P88006) sisältää kaikki yhdeksän terämallia.

Dormer Pramet on esitellyt myös valikoiman erityismuotoiltuja pyöriviä kovametalliviiloja katkenneiden pulttien poistamiseen, vahingoittamatta kierteitettyä reikää tai komponenttia.

Nämä uudet pyörivät viilat soveltuvat mm. autokorjaamoiden ja kunnossapidon käyttökohteisiin. Viiloja on saatavana sileinä lieriömäisinä, joko suoralla, tai 150° kärkiupotintyyppisellä päätyleikkuulla. Halkaisijat ja lastuamispituudet valitaan pulttien mittojen mukaan, pitkä ulottuvuus ja kartiomainen vartta kohti kapeneva muoto helpottavat katkeamispinnan työstämistä.

Lastuava geometria on kehitetty erityisesti työstökarkenneiden pulttien hiontaan ja varmistamaan niiden keskiöön porattavan reiän paikotus.
Uudet mallit täydentävät Dormer Prametin nykyistä pyörivien kovametalliviilojen valikoimaa, jossa on vaihtoehdot teräksiin, ruostumattomiin teräksiin, raudattomiin raaka-aineisiin, muoveihin, komposiitteihin ja yleiseen koneistukseen.

INFO

Lisätietoja kaikista uusista tuotteista saa Dormer Prametin asiakaspalvelusta, paikallisilta edustajilta ja kotisivuilta osoitteessa www.dormerpramet.com. Uusista tuotteista ja niiden käytöstä on tietoa myös kaikissa sosiaalisissa medioissa #EverydayProductivity.