Uusia suurtehojyrsimiä myös vaativille raaka-aineille

Dormer Pramet on esitellyt lukuisia uutta sukupolvea edustavia viisi-uraisia kovametallijyrsimiä, erityisesti dynaamisiin jyrsintöihin muotti- ja pistintuotannossa ja yleisessä konepajateollisuudessa.

S7-jyrsinvalikoima soveltuu laajalle käyttö- ja raaka-ainealueelle, mm. trochoid-jyrsintään teräksissä, valuraudoissa ja vaikeasti työstettävissä ruostumattomissa teräksissä ja superseoksissa.

Uudet viisi-uraiset mallit S770HB, S771HB, S772HB ja S773HB mahdollistavat syötön suurentamisen jopa 25 prosenttia verrattuna neli-uraisiin jyrsimiin. Epäsymmetriset kierukkakulmat tuottavat värinättömän koneistuksen ja erinomaisen pinnan viimeistelyn. Positiivinen rintakulma pehmentää lastuamista ruostumattomissa teräksissä ja superseoksissa ja pienentää työstökarkenemisriskiä.

Pieni säde nirkoissa ja erityinen lastuavan särmän muoto vakauttavat jyrsimien suorituskyvyn ja pidentävät jyrsimien elin­ikää.
Merkittävänä ja näkyvimpänä osana näissä jyrsimissä on AlCrN-pinnoite, joka tuottaa vakaan kuumankestävyyden ja erinomaisen kulumiskestävyyden. Se pienentää kitkaa ja pidentää kestoikää.

Jyrsimet S771HB ja S773HB soveltuvat kapeisiin upotuksiin, urien trochoid-jyrsintään ja muotojyrsintään. Näissä malleissa on FS-profiili, joka murtaa lastut helposti käsiteltäviin pieniin kappaleisiin, keventää karaan kohdistuvaa kuormitusta ja tehostaa lastuvirtaa. Lastuamisleveyttä voidaan suurentaa jopa 50 prosenttia verrattuna ilman lastunmurtajaa olevaan jyrsimeen.

Näissä jyrsimissä on myös kavennettu kaula ja jäähdytyskanavat. Kavennettu kaula vähentää kosketuksia seinämän kanssa kulmajyrsinnöissä. Sisäpuolinen jäähdytys parantaa hitsautumisen vastustuskykyä ja laajentaa jyrsimien käyttömahdollisuuksia, erityisesti vaikeasti koneistettavissa raaka-aineissa.

Jyrsimet S770HB ja S772HB soveltuvat muotojyrsintään, urien trochoid-jyrsintään ja esiviimeistelyihin. Viisi-uraisilla jyrsimillä saavutetaan maksimaalinen tuottavuus optimaalisen lastuvirran ja merkittävästi lyhentyneen koneistusajan ansiosta.

Dormer Pramet on lisännyt S7-sarjaan myös kolme uutta laaja-alueista suurtehojyrsintä sekä CNC- että perinteisten työstökoneiden käyttökohteisiin. Uudet mallit S722HB, S765HB ja S768 soveltuvat yleisimpiin toimintoihin, kuten esim. urien ja muotojen jyrsintään, pistoon ja rampilla ajoon laajalla raaka-ainealueella, joka sisältää mm. keskilujat teräkset, ruostumattomat teräkset ja superseokset.

Näissä neli-uraisissa jyrsimissä on erityinen särmän muotoilu, joka tehostaa lastujen poistumista työstökohdasta. Positiivinen rintakulma pehmentää lastuamista ruostumattomissa teräksissä ja superseoksissa ja pienentää työstökarkenemisriskiä. AlCrN- ja Titaani Pii Nitridi (TiSiN) -pinnoitteet parantavat kuumankestävyyttä ja soveltuvuutta kuivatyöstöön. Lastuamisnopeuksia voidaan nostaa ja jyrsimien kestoikä pitenee.

Lopuksi, valikoimaa on vahvistettu uusilla kovametallijyrsimillä yli 49HRC kovuisten karkaistujen teräksien koneistukseen. Malli S561 soveltuu erityisesti suurtehojyrsintään laajalla käyttöalueella mm. muottien ja pistimien tuotannossa.

Neli-uraisissa jyrsimissä on erityinen särmän ja uran muotoilu, joka tehostaa lastujen poistumista työstökohdasta. Erityinen rintapinnan muoto parantaa lastuavan särmän lujuutta ja pienentää sen murtumisriskiä. Malli S561 on terävä jyrsin, jossa on epäsymmetrinen hammasjako. Karkaistujen teräksien (52-70 HRC) koneistaminen on värinätöntä ja tuloksena on erinomainen pinnan viimeistely.

Lisätietoja uusista tuotteista saa Dormer Prametin Asiakaspalvelusta, paikalliselta Jälleenmyyjältä ja kotisivuilta, osoitteessa www.dormerpramet.com. Uutta tuotevalikoimaa voi seurata kaikissa sosiaalisissa meedioissa hakusanalla #KäynnistäTulevaisuus.


Dormer Pramet on maailmanlaajuinen lastuavien työkalujen valmistaja ja toimittaja, jonka mittava tuotevalikoima sisältää sekä pyörivät että kääntöterätyökalut poraukseen, jyrsintään, kierteitykseen ja sorvaukseen laajalle tuotantoalueelle. Omat toimipisteet, joita on 21, antavat teknistä tukea ja myyntipalvelua asiakkaille yli 100 markkina-alueella ympäri maailman ja niitä tukee Euroopassa ja Etelä- Amerikassa sijaitsevat uudenaikaiset tuotantolaitokset, strategisesti sijoitetut tuotevarastot ja erittäin kehittynyt jälleenmyyjä- ja jakeluverkosto.