Vauhtia vuoteen Espanjasta

Prodmac Oy:n toimitusjohtaja Mika Koivuniemen rakas harrastus on ratamoottoripyöräily, jossa hän on kilpaillut superbiken SM-sarjan kärjessä. Prodmac myös tukee vahvasti ratamoottoripyöräilijöitä, joista yksi kansainvälisesti näkyvimpiä on Niki Tuuli. Kaksikko kävi hakemassa vauhtia Espanjasta.

-Tälläkin kertaa meinasi käydä niin kuin yrittäjille usein käy, kun heittää vapaalle niin joku pöpö pääsee jylläämään, aloittaa Mika Koivuniemi.
– Pari päivää ennen lähtöä alkoi keuhkoissa tuntua aika pahalta. Sain lääkäriltä antibioottikuurin ja vedin hirmuiset määrät sinkkiä ja kaikkia mahdollisia vitamiineja!
Espanjassa pari ensimmäistä ajopäivää meni puolikuntoisena, mutta lääkityksen purtua Koivuniemi pääsi nauttimaan yli 20 asteen lämpötilasta ja mielekkäästä ajamisesta. Cartagenan radan harjoituspäiviin osallistui Niki Tuulen lisäksi useita huippukuskeja ja pari huipputiimiä.
– Hankin tuon Suzukin viime vuonna, ja olen ajanut sillä aika paljon. Niki kokeili pyörää ja ajoi sillä 5–6 kierrosta. Ja veti heti samoja kierrosaikoja mihin itse pystyin neljän treenipäivän ja Nikin neuvojen jälkeen, naureskelee Koivuniemi.
– Mutta kahtena viimeisenä päivänä työasiat unohtuivat ihan täysin! Se on yrittäjälle todellista lomaa.

Niki tulee Tampereelle
Niki Tuulen kausi 2019 alkoi uudessa sähkömoottoripyörien MotoE-luokan World Cup -sarjassa erittäin vahvasti ensimmäisen osakilpailun voitolla. Suomalaisessa Ajo Motor­sport -tiimissä ajaneen Tuulen kausi päättyi kuitenkin loukkaantumiseen jo kolmannessa sarjan osakilpailussa.
Reisiluun murtuma tuettiin luun sisäisellä tangolla, ja tankoa tukeva ylempi ruuvi poistettiin tätä kirjoittaessa 20. helmikuuta. Espanjan leiri osoitti Tuulen vauhdin olevan hyvin kohdallaan.
– Cartagenan reissua voi sanoa melkein elintärkeäksi! Koko talven on ollut vähän epävarma olo siitä, kestääkö jalka ja pystyykö ajamaan. Nyt sain paljon kilometrejä alle ennen kauden tärkeitä testejä ja tiedän että pystyn ajamaan. Tämä toi mielenrauhaa, kiittelee Tuuli.
Osana yhteistyötä Niki Tuuli tulee Konepaja-messuille Prodmac Oy:n osastolle. Imatralainen tunnetaan kotiseutunsa metalliyrityksissä, nuorella miehellä on koneistajan koulutus.
– Tulee olemaan mielenkiintoiset messut, en ole ikinä bisnespuolen messuilla ollut. Olen tehnyt Imatran Koneella CNC-jyrsintää ja koneistuksia, ja tiedän mitä siellä tehdään Behringerin sahalla. Aion kyllä opetella perustiedot Prodmacin tuotteista, lupaa Tuuli.
Siitä huolimatta Tuuli keskittyy Prodmacin osastolla superbike-luokan Suzukin esittelyyn. Tuotantokoneista, kemikaaleista ja sahanteristä kertovat yrityksen vastuuhenkilöiden lisäksi myös päämiehien edustajat.

Neljä ässää tukena
– Meille tulee messuosastolle todella kovan luokan kavereita Behringerilta, Oemetalta, MEPiltä ja Upmoviomilta, sanoo Koivuniemi.
– He pystyvät ratkomaan kaikkein visaisimmatkin sahoihin tai leikkuukemikaaleihin liittyvät kysymykset. Lisäksi meidän oma osaaminen terissä ja koneissa on todella kovalla tasolla.
Saksalainen Oemeta on tuotantokemikaaleissa maansa suurin toimija, jonka osaamiseen luottavat likimain kaikki merkittävät metalliteollisuuden toimijat. Heidän lisäkseen Oemeta palvelee monia muitakin toimialoja.
Tämä tarkoittaa todella laajaa osaamista, ja Oemeta pystyy räätälöimään esimerkiksi jäähdytys- ja leikkuunesteet erittäin tarkasti. Niiden kehityksessä ovat nousseet merkittävään rooliin työhyvinvointi sekä ympäristöystävällisyys. Se tarkoittaa esimerkiksi perinteisten, mutta elimistöä ärsyttävien aineiden korvaamista modernimmilla. Niiden käyttö nostaa tuottavuutta oireiluista johtuvien poissaolojen vähetessä. Lisäksi yrityksen imago kohenee, markkinointivaltti sekin.
Tampereelle tulevat sekä Behringerin että MEPin edustajat.
– Me tuomme osastolle meidän myydyimmät automaattisahamallit, ne voisi nimetä vaikka konepajojen ja metallirakentajien luottokoneiksi. Ei ole kovin liioiteltua sanoa, että meiltä lähtee sellainen asiakkaalle joka toinen viikko ja näiden lisäksi sama määrä pienempiä koneita. Meillähän on oma huolto, varaosavarasto ja kulutustavaravarasto sekä nopeat osatoimitukset päämiehiltä, mikä pienentää asiakkaan riskiä, kartoittaa Koivuniemi.
Yhdeksi osaston ässäksi Koivuniemi nostaa vielä alumiinien katkaisuun optimoidun Behringer Eisele VA-L560 -pyörösahan, tiettävästi ainakin länsimaiden markkinoiden tehokkaimpiin kuuluvan alumiinikatkaisukoneen. Asiakkaat ovat löytäneet koneen ja myynti vetää hyvin.
– Ja tietenkin osastolle tulee Upmoviomin älykkään varastojärjestelmän demolaite sekä Rösleriltä tehokas turbiini. Upmo­viomia käytetään jo Suomessa, joten siitä on käytännön kokemuksia. Röslerin kohdalla on vielä komeammin, Meyerin telakalla Turussa on yksi maailman suurimpia metallin esikäsittelylinjoja. Yhtiö pystyy ratkomaan kaikki haasteet, sanoo Mika Koivuniemi.

INFO

Prodmac Oy
Mika Koivuniemi
puh. 040 741 9991
www.prodmac.fi
Konepaja 2020 -messut, sasto A221