Yleiselektroniikka Oyj ostaa Machinery Group Oy:n

Yleiselektroniikka Oyj on allekirjoittanut sopimuksen Machi­nery Group Oy:n koko osakekannan ostamisesta muodostaakseen johtavan suomalaisen teknisen tukkukaupan konsernin. Yrityskauppa arviolta lähes kaksinkertaistaa Yleiselek­troniikka Oyj:n konsernin liikevaihdon.

Yleiselektroniikka Oyj on allekirjoittanut 3.2.2020 sopimuksen, jolla se ostaa Machinery Group Oy:n koko osakekannan Yleiselektroniikan suurimmalta osakkeenomistajalta, Preato Capital AB:lta ja muilta Machineryn osakkeenomistajilta.

Yrityskaupan tausta
Yleiselektroniikan ja Machineryn yhdistyminen on merkittävä askel entistä vahvemman teollisuustuotteita, -ratkaisuja ja -palveluita tarjoavan konsernin luomiseksi. Yhdistyminen vahvistaa konsernin asemaa erityisesti Suomessa, minkä lisäksi konserni toimii Venäjällä ja Baltian maissa. Konsernilla on yli 300 työntekijää viidessä maassa.
Uuden konsernin odotetaan hyötyvän suuremmasta koosta, laajemmasta tarjoamasta ja parhaiden käytäntöjen jakamisesta. Yrityskaupan seurauksena syntyvällä konsernilla odotetaan olevan laajemmat resurssit kasvattaa tarjoamaansa ja synnyttää lisäarvoa asiakkailleen ja sopimuskumppaneilleen sekä paremmat mahdollisuudet investoida tulevaisuuden kasvuun. Yrityskauppa tasapainottaa yhtiön liiketoimintaa maantieteellisesti.
”Tämä yhdistyminen on liiketaloudellisessa mielessä järkevä lähes kaksinkertaistaen yhtiön koon ja monimuotoistaen sekä maantieteelliset että teolliset markkinat. Tavoitteenamme on luoda vahva ja laaja-alainen teknisen tukkukaupan toimija kohdemarkkinoillamme ja jatkaa konsernin määrätietoista kehittämistä. Yhdistyminen tarjoaa työntekijöille entistä monipuolisempia kehittymismahdollisuuksia ja tekee uudesta konsernista houkuttelevamman työnantajan”, sanoo Mikko Moilanen, Yleiselektroniikan hallituksen puheenjohtaja.
”Yhtiöiden toiminta jatkuu ennallaan, eikä yhdistyminen aiheuta muutoksia yrityksen organisaatioon, yhteyshenkilöihin tai nykyisiin käytäntöihin. Myös molempien yhtiöiden brändit säilyvät ennallaan. Palvelemme asiakkaitamme jatkossakin yhtä suurella innolla ja ammattitaidolla”, kertoo Machinery Oy:n toimitusjohtaja Marjukka Virkki.
”Odotamme, että voimme parantaa asiakkaidemme kilpailukykyä entistä laajemman palvelu- ja tuotetarjontamme avulla. Kaupan toteutumisen edellytyksenä on vielä Yleiselektroniikan ylimääräisen yhtiökokouksen hyväksyntä ja tiedotamme aiheesta lisää yksityiskohtien tarkentuessa”, täsmentää Virkki.

INFO

www.yeint.fi
www.machinery.fi