Hexagonin pilvimetrologiaraportoinnin avulla valmistajat voivat vähentää osien laatuun liittyviä ongelmia nopeammin

  • Uusi pilvipohjainen metrologia­raportointiohjelmisto yhdistää erilaiset raportointivälineet ja tarjoaa metrologian trendianalyysin Hexagonin ja muiden valmistajien laajalle metrologiajärjestelmien kirjolle yhdessä hallintapaneelissa.
  • Käyttäjät voivat helposti ja reaaliaikaisesti seurata osien laatutrendejä tuotannon aikana millä tahansa laitteella milloin tahansa, vastaanottaa automaattisia hälytyksiä ja ratkaista ongelmia interaktiivisen visualisoinnin ja CAD-metrologian vertailuraporttien avulla.
  • Sisäänrakennettu yhteistyö varmistaa, että valmistajat voivat ratkaista laatuongelmat nopeammin ja jakaa ajantasaista tietoa kollegoille ja toimitusketjun sidosryhmille yksinkertaisen verkkokäyttöliittymän avulla.
     

Hexagonin Manufacturing Intelligence -osasto on tuonut markkinoille uuden pilvipohjaisen metrolo­gian trendiraporttiohjelmiston laatuammattilaisille ja tuotantotiimeille. Kokeneiden käyttäjien tuottavuuden parantamiseksi suunniteltu helppokäyttöinen ja älykäs ohjelmisto kerää ja käsittelee automaattisesti reaaliaikaista tietoa, jotta tuotantotiimit voivat analysoida ja raportoida keskeiset laadunvalvontamittarit nopeasti ja ratkaista ongelmat nopeammin.

Aikaisemmin analytiikkaan perustuvat käyttäjien kokemukset ja prosessit aiheuttivat turhautumista, tehottomuutta ja hitaampia työnkulkuja. Lisäksi yritysten oli jaettava ajantasaista tietoa sisäisesti ja toimitusketjun kumppaneiden kanssa. Metrology Reporting on Nexus-sovellus, joka hyödyntää Hexagonin tehokkaita alustaominaisuuksia auttaakseen yrityksiä vapauttamaan hyödyntämättömät metrologiatiedot laitteistaan, tunnistamaan toleranssiongelmat ja jäljittämään osan ongelmat erätunnukseen, jotta ongelmat ymmärretään paremmin ja saadaan ratkaistua nopeasti. Se tuo kriittiset indikaattorit kaikkien käyttä­jien saataville selkeän käyttöliittymän avulla ja tarjoaa ajantasaisen raportin millä tahansa laitteella milloin tahansa.

Käyttäjät, joilla on eritasoista kokemusta, voivat nyt käyttää metrologiatietoja pilvipalvelussa. Tämä mahdollistaa osan mittausten trendien jäljittämisen määritettyihin toleransseihin ja laadunvalvontaan nähden, vikojen jäljittämisen takaisin lähteeseen ja metrologisten raporttien luomisen tehokkaammin jatkuvaa parantamista varten. Käyttäjät voivat kutsua ulkoisia käyttäjiä käyttämään suoraa vain lukuraporttia Nexusin kautta, mikä virtaviivaistaa vaatimustenmukaisuusraportointia ja arviointeja asiakkaiden tai toimittajien kanssa.

Kokeneemmille ammattilaisille ohjelmisto täydentää heidän suosimiaan työpöytäsovelluksia intuitiivisella ja nykyaikaisella käyttökokemuksella, joka virtaviivaistaa raportointia ja säästää aikaa. Lanseerauksen yhteydessä sovellus muodostaa yhteyden suosituimpiin metrologian ohjelmistoihin, kuten Hexagonin PC-DMIS- ja QUINDOS-ohjelmistoihin, ja se tukee myös kolmansien osapuolten lähteitä tarjoamalla välittömän pilvitietojen hallinnan ja raportoinnin ilman uutta paikan päällä toimivaa IT-tekniikkaa. PC-DMIS- ja QUINDOS-ohjelmistojen metrologisten tietojen tarkastelun avulla käyttäjät voivat valvoa mittatietojen laatua osaerissä ja syventyä yksittäisiin osiin mobiililaitteista tuotantotilojen ulkopuolella.

Tämä myös parantaa tuotantotiimien mielenrauhaa, sillä tiimin jäsenet voivat saada automaattisia hälytyksiä, kun tuotanto on toleranssin ulkopuolella. Kirjautumalla sisään millä tahansa selaimella käyttäjät voivat käyttää metrologiatietoja missä ja milloin tahansa. Suodattimet ja raportointitoiminnot auttavat pääsemään tarvittaviin tietoihin nopeasti.

”Asiakkaat voivat helposti ladata hyödyntämättömiä metrologiatietoja tren­dien havaitsemiseksi ja laatuongelmien ratkaisemiseksi nopeasti. Laadukkaan datan syöttäminen takaisin osia valmistavien ihmisten käytettäväksi on tärkeää laadun ja tuottavuuden parantamiseksi, mutta sen ei tarvitse häiritä työskentelyä – päinvastoin. Metrology Reporting täydentää PC-DMIS- ja QUINDOS-työpöytäohjelmistojamme pilvipohjaisella, intuitiivisella visualisoinnilla ja käyttökokemuksilla, mikä helpottaa työskentelyä kollegoiden ja ulkoisten sidosryhmien kanssa”, sanoo ­Gary Peacock, General Manager Metrology Soft­ware, Hexagon.

Hexagonin Nexus Digital Reality Platform on suunniteltu vapauttamaan innovaatioiden pullonkaulat ja mahdollistamaan moniammatillisten tiimien yhteistyö tuotteen koko elinkaaren ajan. Nexus auttaa valmistajia saamaan uusia tietoja, erittelemään siiloja ja ratkaisemaan ongelmia nopeammin ja helpommin yhdessä. Yhdistämällä metrologiatiedot Nexusiin asiakkaat voivat käyttää yhä useampia Nexusiin liitettyjä sovelluksia ja ratkaisuja suljetun piirin laadun mahdollistamiseksi ja puuttuvien tietojen tallentamiseksi digitaaliseen kierteeseen.

Lanseerauksen yhteydessä kaikki tieto kulkee tällä hetkellä Hexagonin PC-DMIS- ja QUINDOS-ohjelmistojen kautta. Se tukee muita Hexagon-ohjelmistoja, mukaan lukien VGSTUDIO Max ja Inspire, ja on myös avoin muille toimittajille.

Kokeile Metrology Reporting -Nexus-sovelluksen metrologian raportteja maksutta osoitteessa nexus.hexagon.com

Tietoa Hexagonista
Hexagon on digitaalisten kuvausratkaisujen, kuten anturien, ohjelmistojen ja itsenäisten tekniikoiden maailmanlaajuinen johtaja. Hexagon pyrkii datan avulla parantamaan tehokkuutta, tuottavuutta, laatua ja turvallisuutta kaikissa teollisuus-, valmistus-, infrastuktuuri-, julkisen sektorin ja liikkuvuussovelluksissa.
Teknologia muuttaa tuotanto- ja ihmiskeskeisiä ekosysteemejä parantamalla niiden yhteyksiä ja autonomisuutta skaalattavaa ja kestävää tulevaisuutta varten. Hexagonin Manufacturing Intelligence -osasto tarjoaa ratkaisuja, jotka tekevät valmistuksesta älykkäämpää hyödyntämällä suunnittelu-, tuotanto- ja metrologiatietoja. Lue lisää osoitteessa hexagon.com/mi.

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) työllistää noin 24 000 henkilöä 50 eri maassa, ja sen liikevaihto on noin 5,2 miljardia euroa. Lue lisää osoitteessa hexagon.com ja seuraa tunnuksella @HexagonAB.