ITA Nordic tasaisessa kasvussa 
suurten muutosten keskellä

ITA Nordicin pitkän aikavälin suunnitelmat tuotannon kehittämisestä ja kapasiteetin tuplaamisesta on tällä hetkellä viimeistä silausta vailla. Viimeiset konetoimitukset saapuvat vuoden loppuun mennessä ja tuotantovalmius niillä on heti vuoden alkupuolella. Henkilöstöä on kasvatettu nopeaan tahtiin koko sektorilla.

-Toiminnan kehittämistä pitää tehdä noin kaksi vuotta etukenossa, jos haluaa pysyä kilpailussa mukana. Olemme onnistuneet tuossa tavoitteessa varsin hyvin ja pystyneet vastaamaan markkinoiden tarpeisiin kasvattamalla tuotantokapasiteettia kysynnän mukaisesti ja sopivasti etukäteen. Olemme myös onnistuneet rekrytoimaan uusia tekijöitä, mikä on ensiarvoisen tärkeää kasvua tavoiteltaessa, ITA Nordic Oy:n toimitusjohtaja Tommi Matikainen kertoo.

Valmistuskapasiteetin tuplaus riittää toistaiseksi

Erityisesti marinepuolelle menevät erikoispultit ja mutterit ovat tuotteita, joita varten hankitaan erityisesti niiden valmistamiseen tarkoitetut työstökoneet. Automatisoinnin jatkuva lisääminen auttaa yritystä vähentämään työnteon kannalta turhien, yksitoikkoisten ja jopa vaarallisten tehtävien suorittamista manuaalisesti. Ihmiset saavat keskittyä tärkeiden ja tarpeellisten asioiden tekemiseen.

– Olemme tasaisesti kasvattaneet automaatioastetta yrityksessämme ja sitä tukemaan kasvatimme FMS-järjestelmäämme noin kolmellakymmenellä lavapaikalla. Kun uudet työstökoneet saapuvat ja ne saadaan käyttöön, niin FMS palvelee jo kolmea solua yhtä aikaa.

– Edellisen tilikauden kasvu tuli pääasiassa olemassa olevien asiakkaiden kasvaneesta kysynnästä. Kapasiteettimme on hyvin riittänyt tähän, mutta jatkossa meiltä löytyy riittävästi kapasiteettia myös projekteihin, joita tulee uusiltakin asiakkailta.

Myös rajojen ulkopuolelle

– Monet yhteistyöprojektit vaativat käynnistyäkseen pitkän prosessin ja vain erittäin harvoin uusi asiakas vain tulee ja tilaa. Olemme tehneet markkinointia ja osallistuneet kilpailutuksiin myös ulkomailla ja nyt näyttää erittäin hyvältä töiden kotiutumisen kannalta. Juuri tähän huutoon haluamme olla valmiita vastaamaan alkuvuoden aikana lisääntyvän valmistuskapasiteetin kanssa. Norjassa toimivien off-shore-asiakkaiden kanssa ollaan jo varsin pitkällä rakentamassa luottamusta yhteistyöhön.

– Meille on aina ensi arvoisen tärkeää palvella asiakkaitamme antamiemme lupauksien puitteissa ja siitä meidät myös kentällä tunnetaan: toimitusvarmuus ja laatu ovat aina tiukimpien standardien paremmalla puolella, toteaa Matikainen yrityksen asenteesta.

Uutta verta myös toimihenkilöpuolelle

– Tuotantomme vetovastuun on 1.8. alkaen ottanut uusi tuotantopäällikkö Erkki Martikainen, joka tuli meille The Switch:ltä Lappeenrannasta. Hänellä on noin kymmenen vuoden kokemus monenlaisista kehitystehtävistä ja on viimeiset vuodet toiminut tehdaspäällikkönä.

– Myyntipuolelle saimme myös vahvistusta, kun b-to-b-kaupan vahva ammattilainen Hannu Viitikko aloitti myös elokuun alusta meillä. Hannu on toiminut eri teollisuudenalojen parissa globaalissa ympäristössä ja hänellä on kaksi diplomi-insinöörin tutkintoa. Hänellä riittää näkemystä ja kokemusta viedä yritystämme eteenpäin juuri ulkomaille suuntautuvien projektien kanssa. Myös usean vuoden kokemus yrittäjyydestä auttaa häntä tässä myyntipäällikön tehtävässä. 

Mukana tapahtumissa

– Osallistumme vuosittain tärkeimmille alan messuille ja tänä vuonna on vielä tulossa Alihankinta 2018 Tampereella sekä kansainvälinen Marine-alan messutapahtuma SMM, joka järjestetään Hampurissa 4.-7.9.2018. Toivottavasti näemme tuttuja sekä uusia tuttavuuksia tulevissa tapahtumissa. Tervetuloa osastollemme tutustumaan meihin ja toimintaamme.

ITA Nordic lukuina

– Yleisellä tasolla katsottuna yrityksemme on vuodessa kasvanut henkilöstön osalta 35 henkilöstä lukuun 45, eli kasvua on tullut vajaat 29 %. Liikevaihto on kasvanut vastaavana aikana saman verran kuin aiempina pari vuotena, eli noin 15 %. Vajaan kahden kuukauden aikana nykyistä tilikautta olemme pysyneet tuossa kasvutahdissa ja odotan, että ensi vuoden alkupuolikas tulee nostamaan koko vuoden lukemaa kasvavan kapasiteettimme siivittämänä, Tommi Matikainen summaa yrityksen lukemia ja näkymiä. 

INFO

ITA Nordic

Tommi Matikainen, toimitusjohtaja, puh. 0400 810 031

Alihankinta-messut osasto E 321

www.itanordic.fi