Nitty Gritty – elektrokemialliset peittauskoneet – mallit uudistuneet

Italialainen Nitty Gritty on valmistanut elektrokemiallisia peittauskoneita ruostumattomien ja haponkestävien hitsien peittaukseen ja passivointiin jo melkein 30 vuotta. Yhtiön perusti Michele Lapelosa vuonna 1995 Ferraristakin tunnetun Modenan moottorilaakson kainalossa Spilambertossa.


90-luvulla Michele työskenteli ruostumattomien terästen parissa. Silloin perinteinen tapa puhdistaa ruostumattoman teräksen hitsit oksideista oli pääasiassa hioma-aineiden tai happojen avulla. Nämä ovat melko vaarallisia menetelmiä; hioma-aineet vapauttavat hiukkasia ympäristöön, peittausaineet myrkyllisine happoineen vaativat käyttäjiltä turvapuvut ja nesteet pitää kerätä huuhtelun jälkeen. Michele halusi parantaa menetelmää ja pohti tunnetun sähkökemiallisen prosessin kehittämistä, ottaen huomioon ammattilaisilta vaaditun tehokkuuden ja myös ympäristöasiat.

Useilla patentoiduilla ja käyttäjäystävällisillä ratkaisuilla ja myrkyttömän peittaushapon käytön ansiosta Nitty Gritty onnistui saavuttamaan yhä enemmän suosiota Italiassa, sitten Euroopassa ja lopulta maailmanlaajuisesti Clinox-tuoteperheen avulla. Suomessa peittauskoneita on myyty noin 15 vuotta.

Syyskuussa 2022 julkaistiin uusi Clinox X2 -mallisto. Kaikkien laitteiden tehoja on kasvatettu entisestään ja tuoteperhe kattaa nyt seitsemän erilaista peittauskonetta. Pienimmät koneet on tarkoitettu TIG-hitseille, kun taas suurimmalla Surface-mallilla pystyy peittaamaan kohtuu laajoja pinta-aloja. Myös uutena ominaisuutena suurimmissa laitteissa on dynaaminen peittausaineen pumppausjärjestelmä. Pumppu syöttää peittausnestettä ainoastaan, kun poltin koskettaa metallia. Käyttövalikot ovat myös suomeksi näytöllisissä malleissa.

Impomet Oy
Juha Seppälä, tuotepäällikkö
puh. 050 413 3006
juha.seppala@impomet.com
www.impomet.com