Prima Powerin perinteiset helmikuiset Teknologiapäivät jälleen menestys

Prima Power järjesti helmikuussa asiakkailleen jo perinteeksi muodostuneet Teknologiapäivät. Tällä kertaa tapahtuman keskiössä olivat Prima ­­Po­werin automaattiset valmistusjärjestelmät sekä kelalinjat. Teknologiapäivillä vieraili yhteensä noin satakunta vierasta ympäri Eurooppaa. Vieraita oli Suomen lisäksi 10 eri maasta, mm. Bel­giasta, Hollannista, Italiasta, Tanskasta, Latviasta ja Slovakiasta. Prima Powerin asiakkailleen järjestämät tapahtumat ovat odotettuja tilaisuuksia myös verkostoitumisen kannalta ja päivien aikana nähtiin paljon positiivisia kohtaamisia ja mielenkiintoisia keskusteluja.

Teknologiapäivät oli kaksipäiväinen tapahtuma: keskiviikkona 22. helmikuuta alkaen vieraina oli noin viitisenkymmentä ulkomaista asiakasta ja torstaina vierasjoukko koostui pääosin suomalaisista asiakkaista. Päivien aikana Prima Power esitteli tuotteitaan ja automaatioratkaisujaan sekä ohjelmistojensa tarjoamia mahdollisuuksia. Vierailla oli myös mahdollisuus tutustua yrityksen vuonna 2018 valmistuneisiin toimitiloihin, toimistoista tuotantoon. Tapahtuman aikana vierailtiin myös Prima Powerille kelalinjoja valmistavalla tehtaalla Vaskilla.

Teknologiapäivien aikana oli mahdollista nähdä Prima Powerin koneita tositoimissa, kun kaikilla Teknologiakeskuksen koneilla ja järjestelmillä ajettiin demoajoja. Nähtävillä olivat automaattinen PSBB-valmistusjärjestelmä, jossa on lävistystä ja leik­kausta yhdistävä Shear Genius Evo -kone sekä sähköservokäyttöinen EBe Express Bender -taivutuskone automaatiolaittein yhdistettynä. Night Train Genius – automaattinen varastojärjestelmä, joka on liitetty PSBB-linjaan ja Combi Genius -soluun. Laser Genius+ -2D-laserkone yhdistettynä Combo Tower Laser -automaattivarastoon ja PSR 2D -poiminta- ja pinontarobottiin. Lävistämisen ja laserleikkauksen yhdistävä Combi Genius -yhdistelmäkone yhdistettynä LSR-lastaus- ja pinontarobottiin sekä servosähkökäyttöinen eP Genius -särmäyspuristin työkaluvarastolla.Kelalinjalla lisää tuottavuutta ja joustavuutta

Kelalinja leikkaa ohutlevyn aina oikeaan mittaansa lisäten näin tuottavuutta ja joustavuutta: kelankäsittelyjärjestelmän käyttöön tarvitaan vain yksi henkilö, varastotilan tarve vähenee, käyttönopeus kasvaa ja nestauksessa käytetään aina sopivinta levyn pituutta.

Katkaisulinjalla levyistä saadaan aina vakiomittaisia ja optimaalisia NC Express -kelanestaukselle. Varastossa ei tarvitse pitää monta eri levykokoa, mistä syntyy huomattavia säästöjä materiaalien inventaarioarvossa. Katkaisu oikeaan mittaan säästää myös tuotantoaikaa: lävistys- ja kulmaleikkaustarpeet vähenevät ja hylättyjä kappaleita syntyy vähemmän. Koneen käyttöaika kuluu sellaisten kappaleiden valmistukseen, joilla on arvoa.