Suomen Levy – hitsatut ja maalatut kokoonpanot samalta tontilta

Vuoden 2018 lopulla Suomen yrityskartalle nousi uusi metallialan toimija Suomen Levy Oy. Parin toimintavuotensa aikana yritys on lähtenyt vahvaan lentoon.

Suomen Levy Oy sijaitsee Visuveden Teollisuuskylässä, jonka alueen muiden yritysten palvelemiseksi Suomen Levy alun perin perustettiin. Hyvinkin pian yrityksen kyvykkyys alihankintaleikkeiden ja kokoonpantujen kokonaisuuksien toimittajana huomattiin, ja tänä päivänä noin 90 % yrityksen liikevaihdosta muodostuu muille tehtävistä alihankintatöistä. Erityisen ketterän yrityksestä tekee oma maalaamo.
– Kun koko prosessi materiaalin hankinnasta valmiiksi leikattuihin, särmättyihin, kokoonpantuihin ja maalattuihin kokonaisuuksiin tapahtuu saman katon alla, ei aikaa tai resursseja valu välikäsille. Lisäksi emme ole riippuvaisia muiden toimijoiden aikatauluista, kun pystymme valmistamaan tuotteet itse omissa prosesseissamme. Tämä takaa nopeat ja laadukkaat toimitukset, vakuuttaa myynnistä ja markkinoinnista vastaava Henna Tikka. – Ylipäätään toimimme mahdollisimman asiakaslähtöisesti, hyvä palvelu edellä, hän lisää.

Suomen Levyn tuotannossa hallitaan tekeminen yksittäiskappaleista tuhansien kappaleiden sarjoihin. Kuvassa Janne Mäkinen valmistamassa suomalaista Cernos Oy:n Cobra-seulakauhaa.
Särmäyskapasiteettina Suomen Levy Oy:llä ovat Bystonicin Xpert Pro ja kompaktimpi Xpert 80.


Levyleikepuolelle sarjatyöt tervetulleita

Levytöiden toteuttamiseen Suomen Levy on hankkinut Bystronicin tuotelinjasta kaksi uutta särmäyspuristinta sekä kuitulaserin. Levyterästen laserleikkaus ja -merkkaus suoritetaan Bystronic ByStar Fiber 4020 6 kW -kuitulaserilla, joka maksimaalisen tuotantotehokkuuden varmistamiseksi on varustettu Bytrans Extended purku- ja lastausasemalla. Koneen leikkausalue on 4000 x 2000 mm. – Yllämme laserleikkauksessa ainevahvuuksiin 0,5-25 mm. Laserilla saadaan erittäin mittatarkkoja, hienostuneita muotoja sisältäviä levyleikkeitä tai leikkeisiin kaiverruksia. Tarkat aukot, terävät reunat tai pyöristykset saadaan toteutettua juuri suunnitellusti, siistein pinnoin. Laadukas Bystronicin kuitulaserimme leikkaa tehokkaasti ja mittatarkasti toivotut kappaleet ainevahvuudesta ja materiaalista riippumatta. Mustien ja ruostumattomien terästen maksimi ainevahvuus on 20 mm ja alumiinin 25 mm, kertoo tuotantopäällikkö Timo Tulijoki.

– Teemme alihankintatöitä yksittäiskappaleista lähtien, mutta automatisoidun kuitulaserimme ansiosta tuotantoomme ovat tervetulleita erityisesti suuret sarjatyöt, joita olemmekin toteuttaneet aina tuhansien kappaleiden sarjoihin saakka. Maininnan arvoinen silti on myös tarjoamamme protovalmistus ja suunnitteluapu asiakkaillemme, valaisee Tikka.

Särmäyksessä sähäkän Suomen Levy Oy:n käytössä on kuusiakselinen 3D-tekniikka. Maksimi särmäysleveys on 3100 mm. Puristusvoimaa löytyy 200 tonnia, jolla ylletään ainevahvuuksiin 20 mm.
– Särmäyksessäkin luotamme Bystronicin laadukkaisiin laitteisiin. Niiden käyttämät teknologiat varmistavat särmäysten erinomaisen toistotarkkuuden, äärimmäisen tarkat särmäystulokset sekä näiden tasalaatuisuuden. Eri kokoiset särmämme mahdollistavat tuotannon optimoinnin ja sujuvoittavat toimitusprosessia entisestään. Niin suuremmalle, tehokkaammalle Xpert Prolle kuin uudelle tulokkaalle, sarjasyöppö Xpert 80:lle on taattu paikkansa tuotannossamme, sanoo Tulijoki ja jatkaa: – Käytössä olevat ohjelmistomme mahdollistavat särmäyksen suunnittelun ja tulosvarmuuden jo ennakkoon. Terävalikoimamme jatkaa laajenemistaan monipuolistaen särmäystarjontaamme.


Jatkojalostus ja viimeistely

Leikkeitä ja särmättyjä kappaleita Suomen Levy jatkojalostaa muun muassa osa- ja kokoonpanohitsaamalla, viisteityksillä, kierteityksillä ja senkkauksella sekä muilla kokoonpanotöillä. Pulverimaalauksella tuotteet viimeistellään saman konsernin toteuttamina. Tarvittavat koneistustyöt toteutetaan yhteistyöverkoston toimittamina.

Osa- ja kokoonpanohitsaukset kuuluvat Suomen Levy Oy:n palvelukokonaisuuteen.


Miljoonahankkeella uusi maalaamo

Visuveden Teollisuuskylän alueella sijaitsee kymmenkunta yritystä. Näistä neljä on samaa omistuspohjaa Suomen Levyn kanssa, ja näillä yhdessä on alkamassa neljän miljoonan euron investointihanke. – Suomen Levyn osalta toteutamme 500 m2:n laajennuksen, jonka jälkeen meillä on käytössämme 3500 m2. Laajennusosuuteen tulee uusi ja jo tilattukin automaattimaalauslinja, jolloin ovistamme saadaan valmiit tuotteet ulos entistä tehokkaammin. Ja isot ovemme ovatkin: 6 x 5 m! Tähän kun ynnää hallikorkeuden 10 metriä, ja kun uuden maalaamon nosturi on 5-tonninen, niin isotkin kokonaisuudet pystytään meillä toteuttamaan, kertoo toimitusjohtaja Jouni Neste.


Vahva startti

Loppuvuodesta 2018 perustetun Suomen Levyn tuotanto lähti liikkeelle seuraavana kesänä uusien koneiden saapuessa tuotantoon. Vahva on yrityksen startti ollutkin. Edes koronan rattaisiin lyömä hiekka ei ole hidastanut Suomen Levyn kiihdytystä, sillä ensimmäisen vuoden liikevaihto 332 tuhatta euroa kasvoi vuonna 2020 lukemaan 862 tuhatta euroa ja tänä vuonna yritys etenee kohti liikevaihtolukemaa 1,5 miljoonaa euroa.

– Meillä on kymmeniä asiakkaita laajasti eri toimialoilta, mutta meillä on myös voimakas halu kasvaa. Isoimpana haasteena kasvun tiellä on työvoiman saanti. Meillä on tällä hetkellä kovan ammattitaidon omaava kymmenen henkilön motivoitunut joukkue, mutta haluaisimme kiihkeästi edelleen kasvattaa osaajajoukkoamme. Esimerkiksi tällä hetkellä haussa on särmääjä. Mikäli olet halukas liittymään osaksi kasvutarinaamme, niin kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä. Meillä on tarjota hieno uusi konekanta ja valoisissa sekä väljissä tiloissa on ilmaa mitä hengittää. Ja se ilma on hyvähenkistä, muotoilee Henna Tikka.
– Vauhti ja niin ikään tilauskanta on tällä hetkellä hyvä. Uusi tuleva maalaamo mahdollistaa taas paljon ja haluammekin tarjota palvelukonseptiamme koko Suomen ulottuville. Olemme nuori yritys, jonka taustalla on omistajilla yli 30-vuotinen kokemus. Hyvin on homma lähtenyt liikkeelle ja haluamme kehittyä edelleen, josta kertoo muun muassa käynnissä oleva ISO 9001 -laatujärjestelmän kehitystyö. Tavoittelemme tulevaisuudessa myös ISO 14001 -ympäristöstandardia, avaa Tikka lähitulevaisuuden askelmerkkejä.

Suomen Levy Oy
Henna Tikka, myynti ja markkinointi
puh. 040 703 1391
tuotantopäällikkö Timo Tulijoki
puh. 044 560 6832
toimitusjohtaja Jouni Neste
puh. 044 575 8707

www.suomenlevy.fi

– Vahvuutemme on toteuttaa työt asiakkaan tarvetason mukaan; pelkistä levyleikkeistä kokoonpantuihin ja maalattuihin kokonaisuuksiin saakka saman katon alta, jolloin säästytään turhaa aikaa vieviltä ja kustannuksia nostavilta logistiikkakustannuksilta, kertovat Henna Tikka ja Timo Tulijoki purku- ja lastausasemalla varustetun Bystronic-kuitulaserleikkauskoneen jauhaessa taustalla tehokkaasti levyosia. – Ja onpa kuljetusten karsiminen ekologistakin.