TapOne MT1212, uutuus kierteytykseen ja senkkaukseen

Uuden koneen kehitysprosessi alkaa usein niin, että asiakas kertoo tarvitsevansa koneen, jota ei markkinoilla vielä ole. Päivittäinen työ osavalmistuksessa synnyttää uusia ideoita.

Yleisesti ottaen, kun konevalmistajalla on riittävä kokemus, koneen saa kyllä suunniteltua ja tehtyä. Projektiin lähtemisen ratkaisee muut asiat. Onko tuote yleisesti kiinnostava, onko sille markkinaa? 

Reilu 10 vuotta sitten, CoastOne sai laajalti kyselyjä kierrekoneen valmistuksen aloittamisesta. Markkinaa tutkittiin ja havaittiin, että kierrekoneita oli käytössä Suomessa ja lähimaissa. 

Koneet alkoivat olla elinkaarensa loppupäässä, ja vaihtosykli oli alkamassa. Koneen kehitysprosessi polkaistiin käyntiin keskellä taantumaa, ja ensimmäinen kone toimitettiin asiakkaalle vuonna 2010. 

Ensimmäiset koneet TapOne 1250 -nimellä olivat suunniteltuja erityisesti ohuen levyn kierteytykseen.

Koneita meni alussa Suomeen pääsääntöisesti elektroniikan sopimusvalmistajille, mutta myöhemmin koneita alkoi mennä myös Baltiaan ja Keski-Eurooppaan.

Konetta kehitettiin edelleen matkan varrella. Mukaan tulivat nopeat portaalirunkokoneet ja robotisoinnit.

Kun TapOnea esiteltiin messuilla, siitä kiinnostui uusi asiakaskunta – laserleikkaajat, jotka käyttävät paksumpia materiaaleja. Heillä olikin suuri tarve kierteytykselle ja senkkaukselle.

Nopeasti selvisi, että senkkaus muuttaa koneen osalta lähes kaiken. Ohuen levyn kierteytyksessä on etua keveästä rakenteesta, mikä mahdollistaa nopeat akseliliikkeet. 

Senkkaus taas vaatii koneen rungolta ja työstöpäältä paljon enemmän vakautta.

Ensimmäinen uuden sukupolven MT1212 kierteytys- ja senkkausautomaatti toimitettin asiakkaalle Pohjois-Amerikkaan viime talvena. Koneella työstetään Kanadassa lentokoneen osia.

Suomen ensimmäinen MT1212 on hienomekaniikan töissä. Jo nyt on tullut selväksi koneen poikkeuksellinen monipuolisuus. Työstettävä materiaali, jota on ajettu asiakkailla ja tehdastesteissä, on ohuimmillaan ollut alle millin ja paksuimmillaan 10 mm. Pienin työstetty kierre on M2,5. Kone soveltuu siis hienomekaniikan valmistuksesta aina keskiraskaiden leikkeiden työstöön.

Ohuille materiaaleille tarkoitettu nopea portaalikone on nyt myös kokenut päivityksen. Koneen uusi malli on T1212.

Ensimmäinen uudistettu T1212 toimitetaan asiakkaalle Suomeen tämän kevään aikana. 

INFO

CoastOne Oy

www.coastone.fi

Janne Raittila

myyntipäällikkö

puh. 050 5537 098

janne.raittila@coastone.fi

Vesa Erkkilä 

myyntipäällikkö

puh. 044 2561 800

vesa.erkkila@coastone.fi